Sneeuwballenactie

Vorige week was een reguliere week, maar deze week was het al weer flink minder rustig.

De week begon met wat onrust op het fort ,waar allerlei definities oer wat een bloemenweide is door het bestuur en de Vrijwilligersgroep anders werden geïnterpreteerd.

Maar dat werd in goed overleg op gelost en met een excursie naar het Cultuurcentrum waar een fort tentoonstelling liep, onderstreept. En volgende week gaan we op naar de officiële opening van het fort

Dinsdag kwam na 3 jaar opeens het boek over “natuur op eigen kracht’ uit van de provincie Noord-Holland . waar ook MEERGroen instond.Een exemplaar werd door een delegatie van de provincie gebracht, wat een interessant gesprek over samenwerkingsmogelijkheden opleverde

Maar de week werd wel een beetje gedomineerd door de sneeuwballen actie. Dat is na de perenbomenactie weer een bedrijf die overgeschoten struikjes beschikbaar maakt aan onze bomenactie. Sneeuwballen ( er zijn 50 soorten en rassen) zijn Viburnum soorten, waar ook bv de Gelderse roos onder valt. In dit geval ging het om 25000- 30,000 stuks die ergens in Amstelveen stonden en per 1 oktober daar weg moesten zijn. Het Urgenda team heeft daar weer een prachtige actie van gemaakt in te trand van de redt de perenbomen’ nu ‘redt de sneeuwballen’, maar ook gekoppeld aan het Nationaal kampioenschap tegelwippen… en dan wel ‘tegel er uit: Sneeuwbal erin’. En de belangrijkste deelnemende partijen zijn daarbij Amsterdam en Rotterdam…

Vrijdag, zaterdag en zondag werd de transport operatie volop op gestart, maar toen bleken er geen 30,000 te staan maar ca 100,000 en naast sneeuwballen ook hulst, kamperfoelie en olijf wilgen. Tellen blijkt toch wel erg lastig te zijn. Dat tel probleem speelde ook bij verschillende boswachterijen, waarvan we verwachtten dat ze zo op zouden kunnen lepelen wat er aan zaailingen beschikbaar gemaakt kunnen worden… maar niet dus. Niemand lijkt er weg mee te weten, dus moeten ze we zelf voor langs komen om het tellen en soorten identificeren samen te doen. Een beetje lastig voor 20-100 locaties door heel Nederland van tienduizenden ha.

40 jarig bestaan Houtwijkerveld

Zaterdag 19 werd het 40 jarig bestaan van Houtwijkerveld gevierd met een boekje, een drankje en veel lof over het groene en de sociale cohesie. Jammer is alleen dat er 5 -10 mensen komen helpen als het over beheer gaan en dat er bij een drankje wel 100 mensen langs komen. Maar toch nog leuke gesprekken gevoerd en 2 nieuwe geïnteresseerde werkers die ingetekend hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.