Even bijkomen en de draad weer oppikken

Even bijkomen

Na de perenbomenactie was het even nodig om alle zaken die waren blijven liggen weer op orde te brengen. Dinsdag hebben we de balans op gemaakt met Urgenda. Inmiddels zijn er 1 miljoen 5000 besteld en tot in oktober willen we vooral werk maken om die bomen ook echt te verzamelen. Dat vereist contacten met boswachters en het rondmaken van de afspraken met SBB en groene organisaties.

Intern speelt de discussie: laten we de teller nu het zo lekker loopt door lopen topt 2, 5 of zelfs 10 miljoen of houden we het op de 1 miljoen, wat we kunnen behappen. Er is wat te zeggen voor beide strategieën. Als we de teller door laten lopen naar bv 5 miljoen, creëren we net als met de perenactie een luxe probleem, waarmee we andere partijen zoals het ministerie van landbouw kunnen betrekken om met de organisatie te helpen.

En houden we het op de 1 miljoen, dan kunnen we dat rustig gaan organiseren en volgend jaar naar de 10 miljoen opschalen. Wat is wijsheid?

Trouw Duurzame top 100

Deze week kregen we het bericht dat we als MEERGroen weer in de duurzame top honderd zijn verkozen. We weten natuurlijk niet op welke plek. Laten we hopen dat we hoger op komen dan de plek 21 van 2019

Andere projecten

In park 2020 kregen we de ene nare verrassing na de andere. Inmiddels weten we van ca 8 mensen of groepjes dat ze misbruik maken van onze faciliteiten en gastvrijheid. Er zijn hele families gesignaleerd die tassen vol met groente en tomaten oogsten 2 of 3x in de week als we er niet zijn. Waarschijnlijk betalen ze niet, maar als ze het wel doen zijn er ook mensen die elke dag onze kluis legen. Ook zijn er mensen die gereedschappen, palen, gieters en slangen stelen bij het leven. Zo zijn er 20 palen van elk 20 kg die nog terug moeten en elk €35 kosten weg gehaald. Daar heb je een aanhanger voor nodig. En we hebben weer ongewenste bezoek van vandaaltjes. Alleen waren die zo dom dit weekend om pizza in de kas te laten bezorgen en de bonnen met hun naam en telefoonnummer te laten liggen, naast alle rotzooi die die ook achterlaten. Daarom hebben we nu maar besloten als we er niet zijn de kas op slot te doen. Wat een kut mentaliteit. Jammer dat de 99 % weldenkende en zich gedragende mensen moeten lijden onder die paar idioten en profiteurs.

Verder hebbend we de draad weer op gepakt op het fort ( 8 mensen), het stenenveld ( 4 mensen) , Houtwijker veld ( 8 mensen) en Meermond (12 mensen). Het was weer een welbestede week. Vooral Houtwijkerveld was leuk omdat het de opmaat was naar het vieren van het 40jarig bestaan van de wijk op 19 september.

Nieuw landgoed

Terwijl het aangaan van het beheer van het Sorghbosch onder de dynamische aansturing van de gemeente Heemstede nu als 3 jaar lang stil staat, hebben we een nieuw project in Heemstede bij een particuliere eigenaar ontdekt. Na een eerste kennismaking in juli en het schrijven van een beheerplan kwam daar deze week een akkoord op. We gaan vanaf november het beheer van Landgoed Mariënheuvel van 17 ha doen en daar een eigen vrijwilligers groep voor vormen. In Mariënheuvel komt een conferentie centrum, voor bedrijven die in intern beraad gaan, vaak over hun maatschappelijke positie en duurzaamheid beleid en ook daarin krijgen we een rol door het geven van presentaties en het uitvoeren van werkzaamheden met conferentie groepen.

Zo moet het en zo snijdt het mes aan twee kanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.