1 miljoen bomen besteld !

1 miljoen bomen!

Vorige week liep de perenbomen actie viraal. Uiteindelijk zijn er van de 190.000 bomen 90.000 ingekuild voor de winter projecten en zijn er 100.000 uitgedeeld op 19 locaties door het hele land.

Deze actie zette onze doelstellingen goed op de kaart en als gevolg daarvan kwamen er ook voor de reguliere actie (van15 nov tm 15 maart) veel meer reacties binnen. Dat heeft deze week geleid tot het feit dat ons streefaantal van 1 miljoen zaailingen inmiddels gehaald is. Dat wil bij 1-4 boompjes per m2 zeggen dat er 2500 tot 10.000 ha klimaatbos ‘besteld is’ in 3 maanden.

De grote vraag is nu of we het daarbij gaan laten omdat we daar de capaciteit voor hebben gepland) of dat we door gaan op deze golf van enthousiasme. Dat is de grote vraag voor volgende week. Als het aan mijl ligt zou ik door willen stomen naar 5 miljoen of 10 miljoen bestellingen en dat melden bij provinciale en nationale overheden om die aantallen ook te gaan verwerken en dit maatschappelijk draagvlak om te zetten in daadwerkelijke actie.

De week begon met een bijeenkomst in het Novotel Hoofddorp met 25 geïnteresseerden om lokaal of regionale coördinator te worden. Ook daar ontstond het momentum om de schouders eronder te zetten. Ik hoop dat er nog meer mensen bijkomen zodat we echt in het hele land kunnen gaan oogsten en planten van bomen, heggen, voedselbossen en klimaatbossen.

Wordt vervolgd

andere projecten

Na de 2 hectische perenbomen weken hebben we het deze week een beetje rustig aan gedaan. Het was tijd om de andere projecten weer op orde te krijgen .Zo hebben we op het fort gewerkt, is de voedseltuin van park2020 weer op orde ( met veel verkoop van groente) , is er een vlog over de bomenactie gemaakt en is het hooien en frezen van onze 20 ha bloemenweides op de rails gezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.