Hittegolf

Fort Hoofddorp

De eerste werk dag op het fort was maandagmiddag van de 30 belangstellenden kwamen er 12 helpen. Jammer alleen was het dat er net op het moment van beginnen een behoorlijk plensbui los barstte. Maar dat losten we creatief op door een uurtje in de kas van Park 2020 druiven te plukken en bonen te planten. Daarna werkten we nog tot 5 uur op het dak van het fort en de sfeer zat er zo goed in dat er ondanks het begin van de hittegolf op donderdag weer 7 mensen aan de gang wilden. Naast het terugdringen van de probleem planten loopt ook het planningsproces voor de zaken die we willen ontwikkelen. Er is daarom ook een coördinatie groepje van 5 mensen gevormd

Meerbomen.nu

Er warenweer talloze kleine ontwikkelingen en 2 grote. De eerste was dat we naast de 40,000 fruitbomen via stichting Corazon nog eens 180.000 fruitbomen aangeboden kregen. Het probleem is alleen dat de koelcellen nu uit gaan en de bomen eruit moeten op het moment dat de grootste hitte golf sinds mensenheugenis aan de gang is. En bomen uit de koelcel op het land gooien bij 35 graden in de bakkende zon is een garantie voor problemen, zeker als het er 40.000 en laat staan 220.000 zijn. Gelukkig hebben de 180.000 stuks nog wel even tijd zodat we een koelere periode af kunnen wachten. Maar de Corazonbomen komen al massaal onze kant op, zelfs op de dag waarop we ze totaal niet besteld hebben en er niemand klaar staat. We zijn dus nu druk bezig een enkelvoudige ploegschaar te regelen. Daar mee kunnen we met een tractor voren trekken en daarin met 15 menen honderden boompjes in de voor leggen en met de volgende voor de boompjes toedekken. Met voren van 50- 100m gaat dat beter dan dat we ze met een spade moeten uitgraven. Dus dat is nog een dingetje. Wordt vervolgd

De voedseltuin op Park 2020

In de kas hebben de komkommer en augurken het na 500 kg oogst opeens massaal begeven. En we weten niet goed wat het is: Trips, spint, droogte of virus, of een combi. Maar we hadden toch al zoveel oogst dat we het nauwelijks kwijt konden. De tomaten hebben nergens last van en komen nu op stoom met 5, 10 ,20 of meer kg’s per halve week en dat wordt nog wel meer.

De dode planten gaan er nu dus uit en we planteen er bonenstaken en een nieuwe teelt van bonen voor in de plaats. Die komen dan ongeveer in productie als de eerst generatie bonen buiten uit geproduceerd is. Zo verlengen we het bonenseizoen en ook het pompoenen- en courgette -seizoen is volop aan gebroken. In 2 weken al 200 kg courgettes en deze week de eerst 40 kg pompoenen van 5 soorten

Jansonius

Omdat het Jansonius terrein naast fort ligt viel het op dat het riet daar niet alleen op het land maar ook steeds verder de vijver ingroeit. Daarom maken we van de hittegolf maar gebruik van het feit dat het niet onplezierig is om tot over de knieën door de amfibieënpoel te waden en de ongewenste riet en lisdodde planten er met wortel en al uit te halen. Dat hebben we nu 2×2 uur gedaan en de helft van de poel van 3000 m2 is al klaar. Daarnaast is al het riet op het land gemaaid, zodat we het volgende week als het droog en veel lichter is kunnen hooien met de wijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.