Komkommer- of augurken tijd op onze manier

De ontwikkelingen van deze week waren weer energie gevend.

Mariënheuvel

Op het kennismakingsbezoek met de eigenaar van dit landgoed werd het verzoek gehonoreerd om een aanzet voor een beheerplan te maken voor deze 15 ha. Dat plan werd deze week al ingediend

Fort Hoofddorp

De oproep voor vrijwilligers voor een beheergroep van de buitenruimte van het fort stond op een prominente plek in de krant. In 4 dagen tijd hebben zich als 15 mensen aangemeld voor de info avond. Dat hadden w e gehoopt gezien de aantrekkingskracht van deze plek. Intussen hebben we 200 fruitstruiken besteld om voor de openstelling van de buitenruimte vast een aanzet voor een leuke aankleding te maken. Dat gaan we 20 en 21 juli doen

Park 2020

De productie van de komkommers en vooral d e augurkenplanten in de kas is enorm. We oogsten 50-60 kilo per week. Dus we moeten alle zeilen bijzetten om deze productie aan de man te brengen. En ook de aubergine- en meloenen planten beginnen al s mooie vruchten te produceren. Buiten hebben de rabarberplanten een tweede voo jaar en beginnende courgettes op stoom te komen. De zomer is de tijd van ‘plenty’ in de tuin. Jammer dat iedereen zo nodig weg moet

Meermond:

Het grootst e deel van de vrijwilligersgroep is geïntrigeerd door de bestrijding van de Japanse 1000- knoop. Dat is een beetje een Sisyphus klus , want je weet dat elk stukje wortel dat blijft zitten, gaat uitlopen. En de 1000knopen liggen niet erg in het zicht. Dus de rest van de 5,5 ha krijgt niet de aan dacht die daar nodig is. Daar valt pleksgewijs heel wat te maaien en hooien om bramen, riet, distels, zuring, gras en melde onder de duim te houden

Bloemenweides.

In de bloemen weide zijn we nu toe aan de 5e bloei golf. Na het geel van de mosterd/koolzaad, wit van de kamille, rood en blauw van de klaproos/korenbloem komen nu de gele ganzenbloem en de paarse pek bloem mooi uit met het wit van de valse kamille. En naast het wieden van de ongewenste (bijvoet, distel, zuring, 1000knoop, weegbree) soorten is nu het proces begonnen om zaad te winnen: ratelaar, orchidee, moeraskartelblad, klaproos, pekbloem, bolderik, vingerhoedskruid en dagkoekoeksbloem werden deze week geoogst. Maar er komt nog vele meer aan en tijdens het oogsten spreken we mensen die soms ook mee willen doen in het beheer

Meerbomen.nu

De bomenactie gaat gestaag door. Inmiddels zijn er bijna 400.000 bestellingen geplaatst op honderden locaties met een oppervlakte van bijna 90 ha. En deze week kregen we een van de eerste grote plantacties rond op 2.5 ha met 27000 bomen. En de 40,000 fruit bomen komen in de komende 2 weken beschikbaar om in te kuilen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.