Japanse Duizendknoop

Deze week viel er zo veel regen dat we 4 x tot op onze huis natgeregend zijn, maar als je nat bent en in beweging bent is er nauwelijks risico om kou te vatten. Dus we hebben toch maar gewoon door gewerkt. Daardoor wat er toch flink wat voortgang in veel projecten zoals het stenenveld, park 2020,de meerbomen.nu actie, Meermond, het fort Hoofddorp en Houtwijkerveld.

Kas

Maandagochtend is tegenwoordig standaard de kas met de explosief groeiende tomaten en komkommer/meloenen/augurken planten op orde te krijgen. Dat betekent wieden en dieven ( zij scheuten verwijderen) dat het een lust is en het levert meer dan 50 kg komkommers en augurken op. Maandag middag is de 8e laag van de natuurmuur op park 2020 aangebracht.

oogsten

Dinsdag is tegenwoordig de oogst dag waarop er restaurants en een biologische groentekoopman langs komen. Maar liefst 20 kratten met groenten vonden dan hun weg met rode en oranje bieten, basilicum, snijbiet, postelein, palmkool, Nieuw-Zeelandse spinazie, knoflook, radijs, sla, kapucijners, doperwten, peulen, krieken, rabarber, jostabessen, kruisbessen en wat niet al.

Meerbomen.nu

Dinsdagmiddag was er tijd om een stuk stenenveld op orde te brengen en daarna stond er een afspraak met een boswachter die 1300 ha bos in beheer heeft om een samenwerking te beklinken tot wederzijds voordeel met als bonus vele boompjes voor meerbomen.nu. In de tussentijd komen er nog steeds nieuwe partnerschappen op gang tbv de meerbomen.nu actie. Deze week kwam een bedrijf die 800 mensen wil inzetten praten over de logistiek en meldden de Struikrovers.nu organisatie zich (die zich inzetten voor hergebruik van grijze materialen en groen) zich met een project in Vlaardingen met 800 grote bomen en duizenden zaailingen. Last but not least kwam er donderdag nog een landgoed beschikbaar van 15 ha ,waar we een beheer plan voor mogen schrijven en uitvoeren

Pas woensdag was het achterstallig beheer op Park 2020 weggewerkt aan wieden ( vanaf de donderdag ervoor) en was er tijd voor nog een natuurmuur laag.

Japanse Duizendknoop

Op donderdag en vrijdag werd er in Meermond gewerkt aan een speciaal project: het verwijderen van Japanse Duizendknoop van een helling waar in 20 jaar naar 150 x 20 m was uit gegroeid tot een hoogte van soms 4 m en waar niets mee tussen groeide. De Japanse 1000knoop is een invasieve exoot. We hadden een kraantje te beschikking gekregen, maar geen trommel zeef, dus we konden de wortels er niet uitzeven. Daarom hebben we op de steile helling maar 2 platforms gemaakt om er makkelijker te kunnen werken en gaan we van de winter veel esdoorns en wilgen planten die de 1000 knoop kunnen onder drukken.

Houtwijkerveld

De week werd afgesloten met eindelijk weer droog weer in Houtwijkerveld met een groep van 10 mensen die bijna alle uitgebloeide grassen en veel riet hebben gemaaid en gehooid.

Fort

Op het Fort Hoofddorp is de openstelling van de buitenruimte gepland voor 22 juli. Voor die tijd steken we de distels ut, planten we 200 fruitstruiken en beginnen we de PR voor het opzetten van een vrijwilligers groep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.