Orchideeën fietstocht

Het was een relatief rustige week met gestage voortgang en weinig bijzonderheden

Oogst

De oogstepiek die helaas altijd samen valt met het begin van de vakantie ( waarom wil iedereen altijd weg op vakantie; is het hier zo verschrikkelijk? ; de zomer vakantie is bedoeld om extra handen te hebben om te wieden , oosten en inmaken!) Wij b lijvenlekker bezig. Het is ni de mooiste tijd van het jaar: 20 kg krieken geplukt, 25 kg kruis bessen, 10 kilo jostabessen, 2 kg frambozen. In de kas zijn de eerst druiven al rijp dankzij de warme maart en april. En dan heb ik het niet over aardbeien, rabarber, sla, tuinbonen, bieten, peulen, snijbiet, palmkool, spinazie, postelein, augurken, komkommers, tomaten en ga zo maar door

Op park2020 wordt er gestaag gewied en geoogste, en hadden we een dag dele over om de natuur muur verder uti te bouwen> Die wordt gemaakt met dakpannen en natuursteen en wordt 15 x 4 m groot ( v met veel vetplanten ene kruiden zoals wilde marjolein)

Bomen

De meernomen.nu actie heeft inmiddels in 3 weken 355000 bestellingen opgeleverd. En steeds meer partijen sluiten zich aan. Ook fijn dat plan boom ( met de provinciale landschappen ende milieu federaties) aangesloten zijn net als 10 natuureducatie centra waar ze een boomweggeeflocatie gaan organiseren.

Werk

Deze week werd er de groentetuinen vanP2020, Nanninga bad en Den Burgh vooral gewerkt op het fort, het Jansonius terrein,. Meermond, en het stenenveld. De bos maaier is elke dag druk met riet, gras, bramen en daarna is het flink hooien. De bloemenweides die in april zijn ingezaaid ( Jansonius, Houtwijkerveld en Slot Heems tede0 zijn nu op hun mooist en vol in bloei.

Orchideeën:

In de stromende regen waren er nog 7 mensen bereid om langs de orchideeënweides we fietsen om te kijken hoe vele een miljoen orchideeën is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.