Buiten ruimte Fort Hoofddorp en meer

Deze week waren we druk met:

– de buitenruimte van het Fort Hoofddorp

– Bloemenweide beheer Ijtocht

– Meermond moeras

– Meerbomen.nu

– Oogsten een wieden in groente tuinen

– Vandalisme

Fort Hoofddorp

Op Fort Hoofddorp is hard gewerkt. Alle distels zijn deze week gemaaid en gehooid: 10 m3 Daarmee hebben we een dram afgewend dat deze distels zich tienduizenden keren gaan uitzaaien en met de wind mee de hele regio infecteren. Ze hebben nog wel flink kunnen bloeien als nectar planten.Het maaien geeft ons nu ongeveer 4 weken de tijd om ze echt uit te steken om ze echt kwijt te raken. Maar 8000 m2 is heel wat. En we maken plannen met het Fort bestuur om een vrijwilligers groep te vormen en grote werkzaamheden aan de inrichting te gaan doen

Ijtocht

De verrassing van de week was dat de orchideeën aan de Overbos kant van de Ijtocht zich van 250,000 naar ca een miljoen hebben uitgebreid. 4 juli gaan we een begeleide fietstocht doen. Maar deze orchideeënweides stonden verscholen achter hoog ( glanshaver) gras en rit. Die hebben we dus deze week gemaaid en gehooid. Mooi werk bij 28- 31 graden inde schaduw (dus 40 -45 in de zon)

Heading :Meermond

De boswachters van Groenendaal hebben een verhoogd pad in moeras nr 2 gemaakt. Nu hebben we het heksen pad: een knuppelpad dat er al 3 jaar ligt en een verhoogd pad . Maar het riet is deze week omhoog geschoten en was op vele plekken al 2 m hoog. Daar hebben we dus flink de bosmaaier in gezet en duizenden stuks met de hand met wortel en al uitgetrokken. Zo ziet het er weer OK uit en komen alle bijzondere planten goed uit

Meerbomen.nu

Er wordt nog steeds hard gewerkt en genetwerkt Na 2.5 week zijn er al 320.000 boompjes besteld. Het gaat super. Nunog alle groene en grijze partijen er achter krijgen om mee te doen

Oogsten en wieden

De maand juni is de groei maand van het jaar. En met een paar buien en veel warmte geldt dat ook voor dit jaar. De komkommerplanten in de kas zijn in 1 week met een m gegroeid en ook de pompoenen beginnen nu uitlopers te krijgen. Maar liefst 1.5 m groei in 1 week ! Maar zowel gewenst te als ongewenste soorten schieten de grond uit, dus er werd stevig gewied . Ook de oogst begint op gang te komen: frambozen, kruisbessen, peulen, bieten, sla, knoflook, kruiden, kersen. Maar liefst 30 uur geoogst deze week alleen in de avonden

Vandalisme

Zowel i nde kas van P2020,als op Meermond en voor het eerst op het PUP parkje op het raadhuis plein hebben we last van vandalisme. Na 9 maanden hadden we de vandaaltjes van P2020 bijna te pakken. Allen kwamen de BOA’s te laat. Op Meermond is veel bezoek en worden er kratten vol rotzooi worden inde bosjes gegooid. En op het PUP was op4 plaatsen geprobeerd vuur te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.