GreenTeens weer actief

De week voor de zonnewende was zoals altijd weer een gevarieerde periode.

Meerbomen.nu

Het belangrijkste nieuws van deze week is denk ik dat we in 10 dagen na het openen van de site meerbomen.nu inmiddels op meer dan 200,000 bestelde bomen zitten en dat er n aast boeren nu ook al 10 gemeente meedoen. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt om naast plant gebieden ook winplekken door het hele land beschikbaar te krijgen en handjes en financiering te regelen.

GreenTeens

Op 21 juni kwamen de GreenTeens ook weer bij elkaar voor een midzomerpicknick op Park2020. Ruimte genoeg om Corona afstand te houden. Naast bijpraten over de ontwikkelingen van de afgelopen 3 maanden en het jaarprogramma door te praten werd er ook (voor het eerst?) gezwommen in de Park 2020 vijver.

Fort Hoofddorp

In deze week zijn we op Fort Hoofddorp ook serieus begonnen met het afwenden van de distelramp op die zich aan het ontwikkelen is. Het acute sterven is om de distels af te maaien zodat ze niet massaal gaan pluizen ( zaad verspreiden). Dat geeft 3-4 wekenlucht om de wortelstokken uit te trekken voor ze daaruit weer gaan bloeien. Het is een race tegen de klok, zonder dat we een vrijwilligersgroep hebben. Dus ook daar wordt met het Fortbestuur aan gewerkt en aan de plannen voor ontwikkeling van de buiten ruimte

De 20 ha bloemenweides vroegen ook veel aandacht. Aan

Bloemenweides

de ene kant omdat ze nu op hun mooist zijn en we 9 rondleidingen hebben gehouden voor belangstellenden. Maar aan de andere kant omdat ook op sommige plekken ongewenste planten massaal de kop opsteken. Die proberen we zoveel mogelijk onder controle te houden. Deze week deden we dat op de Kohnstamlaan, de Ijtochtzone (gras, distels, en zuring) ,op Meermond en op het Jansoniusterrein ( riet)

Uogst explosie

Juni is ook de tijd dat de oogst explosie losbarst. 2000 kroppen sla uit 2 zakjes zaad, komkommer en augurken uit de kas, peulen, en vooral frambozen, kersen en kruis bessen. Van nu tot half augustus is het ook elke avond oogsten en wat z we niet vers verkopen tot jam verwerken of inmaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.