Bomenactie naar miljoen of meer

Het zonnige en droge weer blijft maar door gaan. Een weekje koelte met 2 mm regen van 2 weken geleden heeft niet echt geholpen. Aan de ene klant hoop ik dat het massaal gaat regenen ( voor onze bloemen weides en boomgaarden) aan andere kant koop ik dat het zo door gaat tot half september. Dan zal blijken dat de Corona crisis nog niets is en dat we eindelijk eens werk moeten gaan maken van het uit balans brengen van het ecosysteem dat onze menselijk belasting niet meer trekt.

Op onze projecten hebben we meestal genoeg water bij de hand. Met een beetje hulp van een pomp hebben we zelfs de pas in april gezaaide stukken aan het kiemen en groeien gekregen en tot onze blijde verrassing werd er door de gemeente Heemstede spontaan water gegeven op de vrijheidsreef.

Intussen volgen de ontwikkelingen zich in hoog tempo op:

– Zo zijn we nu serieus in gesprek met de gemeente Amsterdam voor een project

– Op het Fort Hoofddorp lonken er lang gedroomde mogelijkheden

– Binnenkort gaat we met de gemeente Haarlemmermeer en Heemstede in gesprek over toekomstige mogelijkheden, waar bij het voor ons het meest belangrijk is dat de ban op meer project er na 5-6 jaar af gaat en dat we in Heemstede het Sorgbosch project een keer officieel kunnen starten. Dat moet mogelijkheden geven voor het aannemen van een paar extra coördinatoren zodat we gelijktijdig in meer gemeentes en projecten kunnen gaan werken

-Ook waren er belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de bomenactie. De flyer om naar buiten te treden is klaar. De website bijna en in de afgelopen weken is het aantal bomenbestellingen van een paar 100.000 naar 800.000 uitgebreid bij maar liefst 1150 boeren en er beginnen aanbiedingen voor handjes van bedrijven en van bomen van boomkwekers los te komen.

Stilletjes hopen we dat ons initiatief een sneeuwbal effect gaat krijgen om de samenleving op ecologie te verenigen voor we echt van start gaan in november

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.