Eindelijk weer regen

Afgelopen week viel er eindelijk weer wat regen na 7 weken droogte. Daar zijn vele terreinen en tuinen goed vanop geknapt en gaf ons ruimte om behalve water geven nog eens wat anders te doen.

Zo kregen het stenenveld, het raadhuisplein Pop-up parkje een opknapbeurt en hebben we veel aan sociale media gedaan en weer een nieuwsbrief uitgebracht. Voor Nanda van het bestuur is daar heel druk mee en dat geeft meteen een flinke toeloop van geïnteresseerden. Daardoor ging er flink wat rabarber, asperge, munt en ruccola in de verkoop en kwamen er mensen langs voor insectenhotels. Met het mooie weer gaat dat kriebelen en willen mensen naast boompjes en bloemen ook een insectenhotel in de tuin. Het loopt zo hard dat we de hele voorraad die we gedurende de winter hebben gemaakt mee hebben genomen naar Park 2020.

Als extra service aan de geïnteresseerden zetten we die nieuwe kasten naast de insectenhotels die er al jaren staan en vol zitten met bijen en wespen. Daardoor worden de nieuwe kasten gekoloniseerd en krijgen mensen meteen een start populatie mee ( in veel stedelijke gebieden zijner nl insecten woestijnen, waar het jaren kan duren voor het hotel bezet raakt).

Ook zijn er vrijwilligers langs gekomen die het leuk vinden om meer kasten klaar te maken. We hadden ca 70 kleine hotels gemaakt omdat er in het voorjaar altijd markten en workshops gehouden worden waar kinderen(met ouders) het leuk vinden om er zelf een te vullen. Maar door de Coronatoestand is alles gecanceld. Dus vullen we ze nu zelf maar tussen de bedrijven door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.