Featured Video Play Icon

Vlog49 April 2020 Hollen of Stilstaan

In deze vlog bespreken we de impact van 6 maanden regen en 7 weken daaropvolgende droogte op een aantal van onze projecten: Jansonius natuurstrook, Ijtocht zone, bloemenweides op duinzand in Heemstede, Voedseltuin Park 2020 en meer. Een 2e onderwerp is het oplossen met 7 machinegangen en 10 dagen keihard handmatig werk om 10 jaar achterstallig beheer van oprukkende rietwortels: ook op het Jansoniusterrein. Dat alles resulteerde in 12 m3 rietwortels die uit keiharde klei gehaald zijn om ruimte te maken voor verschillende soorten bloemenweides. En dan is er de bomenactie die van 18000 stuks vorig jaar en 110.000 dit jaar, volgend seizoen uitgebreid gaat worden tot meer dan een miljoen. Mede dank zij de hulp van Urgenda, Caring Farmers en de Nationale boomfeest stichting.
En zoals altijd:Als je leuk vind wat we doen: kom langs, kom kijken en nog liever doe ook mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.