Featured Video Play Icon

MEERGroen in RTV NH Strijders programma

Hoe halen we de OVERMAAT aan CO2 uit de lucht om (o.a.) de klimaatcrisis het hoofd te bieden? : Het tot 8 minuten ingekorte levensverhaal van Franke van der Laan, met daarin zijn permanente strijd om in een samenleving, die mensen en economie centraal stelt, aandacht te vragen voor een meer ecologisch verantwoorde inrichting. Dat bracht hem via natuurstudie, biologie studeren, ontwikkelingshulp in Mozambique, het Hoofdkwartier van de FAO in Rome, een onderzoeksbureau, de ICT industrie en de patatindustrie top – down niet verder. Daarom ging hij sinds 2004 bottom-up via een heemtuin en zijn Stichting MEERGroen. Het refrein van zijn leven is, dat korte termijn economie altijd voorrang kreeg over lange termijn ecologie. Maar als een strijder geeft hij, om de toekomst van zijn kinderen, nooit op. De nieuwste poging om weer op VN niveau te komen, is het plan om burgerparticipatie en natuurkrachten in te zetten om 50-100 jaar tijd te winnen, voor het structureel oplossen van de klimaatcrisis. En dat plan is de aanleg van zoveel klimaatbossen wereldwijd, dat in 20- 30 jaar tijd de overmaat aan CO2 uit de lucht vaste gelegd gaat worden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.