Bloemenweides op hun mooist

Bomen actie:

De Binnenstebuiten uitzending over het boomweggeefconcept van 6 februari ( zie Youtube kanaal St.Meergroen)heeft dit jaar een extra schwung aan onze actie gegeven. Op 1000 boompjes na hebben alle 18000 exemplaren van 70 soorten weer een nieuw plekje gevonden. En er zijn vrucht bare contacten met de landelijke Boomfeestdagstichting en met andere landelijke groene organisaties uit voort gekomen die nog steeds door lopen en hopelijk een groot effect zulle hebben op de actie in 2020. We zijn trouwens populair bij Binnenstebuiten. Op onze klacht dat ze alleen winter opnames ( 3x) maakten kwam het antwoord dat wij als de spoeling dun is leuke dingen deden. Maar nu komen ze op 29 mei toch langs om een item over bloemen weides te maken (‘Tot je kruis in de klap rozen werken’).

Bloemenweides:

Die bloemenweides, waarvan we inmiddels ruim 5 ha van naar onze zin hebben gemaakt , zijn in deze periode op hun mooist. Daarom zijn er binnenkort een serie rondleidingen voor belangstellenden, buurtbewoners over de soorten en de te verwachten insecten, hoe men zelf bloemenweides met allerlei soorten kan maken en houden, en last but not least hoe men daar zelf in de eigen tuin of omgeving of met en voor ons aan mee kan werken

In Heemstede en omgeving:

– 24 mei om 16 uur op de Vrijheidsdreef bij het monument

– Kohnstamlaan in de Geleerdenwijk om 20 uur

– Vrijdagmorgen 24 mei en 29 mei, 7 juni van af 9.30 uur op Meermond.

In Hoofddorp en Omgeving:

– Zaterdagmorgen 25 mei: 10 uur Jansonius terrein: verzamelen voor Hospice Bardo

– Zaterdagavond 25 mei: 20 uur, Houtwijkerveld: verzamelen bij nr 8

– Maandagavond 27 mei: 20 uur: Fietstocht langs de 25 bloemenvelden van de Ijtochtzone in Overbos en Floriande. Verzamelen 20 uur Ravensbos: auto entree wijk

Groepen en mensen die op deze tijden niet kunnen, maar wel graag informatie willen, kunnen een aparte afspraak maken. Voor meer informatie: Franke van der Laan: info@stichtingmeergroen.nl of 06-48226490

Park2020

In Park 2020 is er zicht op nog een paar jaar verlenging , terwijl we al in jaar 5 van 3 zitten van tijdelijk gebruik.

Ook weten steeds meer individuen en bedrijven ons te vinden om te ervaren hoe inspirerend de exponentiële groei in de natuur en onze tuinen is. Nu nog de cateraars, want de productie is een groot luxe probleem: per week groeit er bv 100 kilo rabarber bij en 20 kilo munt, terwijl we maar resp 40 en 5 kilo af kunnen zetten. En nu moeten de courgettes, bonen, tomaten komkommers, pompoenen en aardappels, uit en, wortels, etc nog komen

Heemstede

In Heemstede is er nu zicht op de ondertekening van het Sorghbosch contract zodat we eindelijk mensen kunnen gaan werven en systematisch aan het werk kunnen. En de gemeente kwam daarbij met een aangename verrassing. OP 4 minuten lopen van het Sorghbosch krijgen we de beschikking over een gebouwtje dat we als uitvalsbasis en werk locatie voor het maken van insectenhotels kunnen gaan gebruiken en wie weet waar dat weer toe leidt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.