Onrust en Rust

De afgelopen week hadden we 25 maatschappelijke stagiaires van het Hageveld college op (werk) bezoek. Met hen hebben we een zoveel mogelijk Heemsteeds programma gemaakt omdat hun school in Heemstede staat. Op de maandag begonnen we in Landgoed Groenendaal waar we met 25 + 10 eigen mensen 1 ha van esdoorns hebben ontdaan.

Op dinsdag was het Sorghbosch aan de beurt. Daar kregen we 2500 m2 klaar van esdoorns en vogelkers. Op donderdag was de enige dag buiten Heemstede: nl het Groene Carre Zuid waar de berken die een orchideeënweide probeerde over te nemen aangepakt werden met als beloning Pizza bakken op De Heimanshof en op vrijdag waren we weer terug in Heemstede op Meermond. De hele week was prachtig weer en met 15 man begeleiding op Meermond was dat de meest productieve dag met hooien, Japanse duizendknoop terugdringen en bramen uitsteken

Ook het POPup pakje en de tuin van restaurant Den Burgh een Park 2020 kregen aandacht, zodat gewenste en ongewenste plantensoorten in evenwicht bleven.

De week na de Hagevelders was eindelijk weer gewoon (en rustiger). De belangrijkste actie was een verzoek van Imker Pim Lemmens om te helpen een bloemenweide in Waarderpolder aan te leggen. Gelukkig dat we daarop onze Groenendaal dag ruimte voor in ruimden, want zonder onze 30- emmers, 3 kruiwagens en 10 harken was er van het zaaien op een strook van 300 m lang niets terecht gekomen met 2 zakjes zaad van 10 kilo totaal.

Op het Jansonius terrein begon het riet deze week al weer angstwekkend te groeien. Dankzij bosmaaier en benzinemaaier kregen we die groei weer enigszins onder controle. Dat zal nog wel vaker moeten, want de eigenaar wil geen geld uittrekken om de amfibieënpoel met uitdijende riet zodes in oorspronkelijke staat te herstellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.