Stage week Hageveld

Deze week werd gedomineerd door het feit dat er 25 Hageveld maatschappelijke stagiaires zouden zijn. Uiteindelijk bleef het aantal hangen bij 20 en waar de andere 5 bleven werd nooit duidelijk.

Omdat velen van hen uit Haarlem en Heemstede kwamen ( en we 25 onervaren jongeren niet in heel gevoelige terreinen los wilde laten zoals De Heimanshof) hadden we een zo veel mogelijk Heemsteeds programma gemaakt.

Dat programma bestond uit :

– maandag esdoorns verwijderen in landgoed Groenendaal met het mooiste weer van de wereld en de hulp van de 2 bos wachters en 5 ervaren vrijwilligers werd er bijna een ha Groenendaal opgeknapt. En dat samen met de halve ha die we de vrijdag ervoor samen hadden gedaan ,was dus heel veel (en heel leuk; omdat er vrij vele grote bomen tussen stonden die met touwen omgetrokken konden worden)

– Dinsdag was het Sorghbosch aan de beurt. Nog steeds is het beheer contract nog niet klaar, maar in september 2018 toen de stage aangemeld werd, hoopten we dat het er wel zou zijn. Vooral de Kennemeroord eigenaren willen net als wij al lang aan de gang en daar zijn we dus maar aan het werk gegaan. En dat werd volop gewaardeerd. Ook hier waren esdoorns deel van het probleem, maar konden d e stagiaires ook kennis maken met vogelkers, linde, kastanje, meidoorn, eik, es en Noorse esdoorn. De begroeiing was zo dicht dat we niet verder kwamen dan ca 2000 m2.Maar dat zag er dan ook perfect uit en de vele omwonenden kregen een goede indruk wat hen in de komende jaren te wachten staat (aan ecologische en educatieve activiteit)

– Op woensdag hadden de mannen een rustdag en op donderdag werd er gewerkt in de orchideeënkuil van het Groene Carre in de Haarlemmermeer, waarbij vooral berken het moesten ontgelden. Om de dag leuke te maken werd er eerder gestopt voor een bezoek aan De Heimanshof waar met vereende krachten 6 pizza’s gebakken en genuttigd konden worden.

– En vrijdag was Meermond het terrein van aandacht. Omdat toen weer 15 ervaren vrijwilligers beschikbaar waren (ipv 3 of 4) was de begeleiding die dag makkelijker en kon het werk gevarieerder gemaakt worden met rondleidingen, hooien, Japanse duizendknoop opruimen, en een aal bessenhelling ontdoen van bramen en riet. Ook deze dag werd opgeleukt door een afsluitend bezoek aan een café met de verkiezing van de meest betrokken stagiaires. 2 van hen werden met algemene stemmen verkozen tot winnaar van een MEERGroen trui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.