Boomweggeefactie

Boomweggeefactie

Voor de 12e keer sinds 2008 houden we tgv de nationale boomfeestdag onze boomweggeefactie. Het gaat er daarbij omdat met een beetje kennis en inzet het plantmateriaal op straat (=in het bos) ligt. Dit jaar hadden we 18.000 boompjes en struiken van bijna 70 soorten verzameld. Dat vertegenwoordigt bij 3 euro per exemplaar ca €50.000 aan waarde. De actie loopt altijd van de start van de boomfeestdag (dit jaar op 13 maart) tot ca 1 april, wanneer we de akkers op De Heimanshof waar we de boompjes hebben ingekuild nodig hebben om er 40- 50 soorten granen en andere gewassen in te zaaien.

Van 13 tot 23 maart kabbelde de actie op De Heimanshof een beetje voort met in 10 dagen ca 80 klanten, waar wel met aanhangwagens vol flinke aantallen bomen mee gingen. Het is nu voor het 3e jaar dat we naast deze actie op De Heimanshof een aparte bomenmarkt in Heemstede houden op het Raadhuisplein. Onze vrees dat de berichtgeving niet goed was door gekomen smolt om kwart voor 10 bij aankomst al meteen weg, toen er al 60 mensen stonden te wachten. Die konden meteen meehelpen om tafels uit te zetten, spandoeken op te hangen en boompjes op soort uit te laden en uit te leggen. Om half 11 waren er al 200 mensen en om half 12 350 en waren we los van de 2000 die we hadden meegenomen. Dus toen hebben we de markt maar naar De Heimanshof verplaatst met een verwijsbord en daar kwamen in de middag nog 100 mensen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.