Veel activiteit

bomen

Deze week kenmerkte zich door vele verschillende activiteiten. De week begon met de mega klus om de 4000 boompjes die we de week ervoor in het Sorghbosch hadden verzameld op soort te verzamelen en in te kuilen voor de boom weggeefactie van af 13 maart. Die maandagavond kwam het platform Groen Haarlemmermeer bij elkaar om een biodiversiteitscoalitie te vormen. Daar kwam niet zoveel van terecht, waar we hoorden er dat de nationale aftrap van de boomfeestdag in Park 21 van de Haarlemmermeer gaat plaats vinden. Daar worden maar liefst 350 bomen geplant voor wie weet hoe veel geld, terwijl er 12 jaar angstvallig om het feit dat we tienduizenden boompjes bijna gratis ter beschikking stellen wordt heen gelopen. Dit jaar zorgen we dat er weer 5000 meer dan vorig jaar klaar staan en wel 20.000. Wie weet wanneer de overheden dit initiatief een keer op waarde gaan inschatten. Op vrijdag verzamelden we er nog weer 2000. Totaal staan er nu bijna 10.000 boompjes klaar. Nog 10.000 te gaan tot 13 maart.

insectenhotels

Voor de insectenhotels was het een mooie week.. Op woensdag kregen er 2 een bestemming bij de groene hovenier Vander Tol en op donderdag zelfs 10 bij de PWN Bergen. Naast het vandalisme bestendige insectenhotel dat we al klaar hadden staan, bestelden ze er nog zo een en alle kant en klare grote, middel en kleine types konden ze ook gebruiken. Zo snel is het nog nooit gegaan.

tuinen

In de tuinen is het een drukte van belang om 16 m3 mest en 25 m3 compost die afgelopen week geleverd zijn op zijn plek te krijgen voordat in maart het voorjaar begint en dus het zaaien.

Klimaat

Ook op het vlak van duurzaamheid en klimaatacties mocht deze week er zijn. Bij de ceremonie om de Cruquius penning uti te reiken maakten we nuttige contactne met Urgenda en an aantal andere partijen. En ook andere kliamatacties begonnen vruchten afte werpen

De rest

Intussen ging het werk aan Groenendaal, het dr Nanningabad, de voorbereidingen van nieuwe projecten in Haarlem, de Dr Pabstlaan, de museumspoorlijn, het naturplatfrom Spaarnwoude, de wekelijkse vlog en Houtwijkerveld ook gewoon door

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.