Drukke week

Drukke week

Deze week is het nieuwe jaar goed op gang gekomen. We konden weer de hele week aan het werk. OP maandag was deze week de Ijtochtzone aan de beurt, waarbij we de eerste 11 fruitbomen op orde kregen en nog steeds meer dan 1000 kilo hooi en riet van de orchideeën weide wisten af te harken. Op dinsdag kwam het bericht dat de vrachtwagen compost voor Park 2020 besteld is Dat was hard nodig want we zijn door het meeste werk heen en om 20 m3 compost te verkruien, hebben we wel 2 maanden nodig. Om onze tijd toch nuttig te besteden hebben we een extra stukje land bij restaurant Den Burgh ontgonnen. Daarmee kregen we ruimte voor pompoenen, aardperen en vooral een groter veld aardbeien. En tegelijkertijd dringen we de op dringende bramen van de buren een flink stuk terug. Het hoogtepunt van de week was de vrijdag. Daarop vielen een aantal zaken samen:Het NRCV/KRO programma Binnenstebuiten kwam de hele dag filmen hoe ons boomweggeefdag/klimaatbos concept in elkaar stak. Als oogst zone hadden we Groenendaal gekozen. De meeste esdoorns (die jaren eerder afgezaagd waren) gingen op de takkenril en daartussen waren er flink wat taxus, hulst, beuk en vogelkers te oogsten. Een kar vol met ca 1000 stuks ging mee naar het Pop-up Parkje op het Raadhuisplein Hoofddorp om te documenteren hoe ons concept van Tiny Forest, Voedselbos en Pop up parkje er uitziet op een skatebaan van 50 m3 beton. En daarna door naar restaurant Den Burgh om de windsingel die we daar een klein jaar geleden hebbe aangelegd en die flink te lijden had gehad van de droge zomer aangevuld werd. En de sessie werd afgesloten met een warm, lekker en mooi opgemaakte aardperen soep van de koks (in de stromende regen); Zo wordt duidelijk dat we elkaar waarderen als vrijwilligersorganisatie een bedrijf en hoe dat ‘1+ 1 =3’ uitwerkt.

Nominatie

Toen was de dag nog niet om want van half 6 tot 8 was de bekendmaking van de persoon van het jaar van het Haarlems Dagblad. 10 mooie en inspirerende mensen. Maar er kon er natuurlijk maar 1 winnen. En dat winnen was afhankelijk gemaakt van het aantal stemmen. Daarbij zitten we bij natuurwerk altijd in de verkeerde hoek. De winnaar was ene jongend die sportclubs regelde voor jongeren. En die had het grootste netwerk.

netwerken

Daarna nog even door naar een nieuwjaarsreceptie van een politieke partij waar we met 4 collega partijen ook nog wat potjes in het vuur konden zetten voor de komende 4 jaar. En toen was het om 11 uur wel mooi geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.