Blog 1 2019

Natuur nieuws

Na het bevestigen van de bunzingverblijfplaats in Hoofddorp( met een filmpje van een vrouwtjes) was het zaak om het steenmartermysterie in Rijsenhout op te lossen. Maar ondanks het plaatsen van de camera met vlees is het niet gelukt om de ‘onderhuurder’ voor de lens te krijgen. Daarbij meldde de bewoner dat het dier en niet meer gezien en gehoord was. Toch is het feit dat er een steenmarter verbleven heeft (tussen het plafond van hun woning) bevestigd, want in het afscheidsgesprek bleek dat het dier/de dieren in de zomer ook geluiden hadden gemaakt. En die geluiden waren onmiskenbaar die van een steenmarter. En geluiden in juli/augustus betekenen ws ook dat er een stelletje al of niet met jongen heeft verbleven. Wellicht waren de prooien in de buurt op of is er een (auto?) ongeluk gebeurt, waardoor het nu stil is geworden.

Werkzaamheden

Meteen in het nieuwe jaar zijn we weer flink aan het werk getogen. De smaakmaker van de eerste week van het jaar was het Jansonius terrein, waar we in het groepje van 6, 6 nieuwe meewerkers konden begroeten, waar mee we veel gemaaid riet op hopen konden krijgen en de klimboom over de amfibieënpoel met touwleuning toegankelijker kregen. Ook de bollen hielden ons bezig: in Meermond weer 8000 de grond in, in het moeras en in het Jansonius terrein 6000.

De enige teleurstelling van de week was het feit dat onverlaten een ravage hadden aangericht op Meermond door de 2 insectenhotels en veel informatie borden te slopen. Sommige borden die tot 75 cm in beton stonden, waren alsnog met het nodige geweld er uitgerukt. Wie heeft daar nu lol aan?

BinnensteBuiten

Voor volgende week staan opnames van het programma BinnensteBuiten op het programma. Die zullen vooral gaan om het boomweggeefconcept: hoe wij zaailingen uit onze terreinen die er te dicht staan verzamelen om elders aan te planten: zoalsop het Pop- Up Parkje op het Raadhuisplein Hoofddorp en in de windsingel van de tuin van Restaurant Den Burgh

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.