Nominatie Persoon van hetJaar

Nominatie Man/vrouw van het jaar:

Onverwacht werd Franke van der Laan door het Haarlems Dagblad als 1 van 9 personen van het jaar genomineerd. Zeker in deze tijd waar elke dag verontrustende berichten over de manier waarop onze samenleving met natuur, biodiversiteit en milieu om gaat, is het een steun in de rug van het werk van Stichting MEERGroen als hij verkozen wordt tot persoon van het jaar. het is misschien niet toevallig dat net deze maand zijn boek met zijn visie en oplossingen voor ecologische problemen zoals de klimaat crisis uit is gekomen/

met deze link kan er op de verkiezing gestemd worden. https://m.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20181221_92567716/kies-haarlems-dagblad-man-of-vrouw-van-2018

En met deze link is het boek (Code Rood: In Oorlog met onze leefomgeving: €20) te bestellen met de analyse van de problematiek en een korte termijn en een structurele oplossing waar hij voor staat: http://eepurl.com/dPTtTL

of rechtstreeks bij Stichting MEERGroen

N.B: op 27 december een uit gebreid interview in het Haarlems Dagblad en op vrijdag 11 januari 17.30 de definitieve bekendmaking van de gekozen persoon.

Sorghbosch Heemstede:

Na 1.5 jaar overleg is er eindelijk witte rook en wordt het Sorghbosch, een 300 jaar oud 6 ha groot landgoed met daarin 3 bewoners voorzieningen voor ouderen ( Kennemerduin, Kennermeroord en Nieuw Overbos) per 1 janauri 2019 toegevoegd aan de 40 terreinen die MEERgroen al in beheer heeft. Het is een prachtig gebied met veel potentie zowel sociaal ecologisch als educatief, dat echter jaren lang ernstig verwaarloosd is geraakt. We willen graag een 2e aparte Sorghbosch werkgroep formeren die op een andere dag gaat werken dan de vrijdag waarop we dat al jaren in Meermond en Groenendaal doen. Geïnteresseerden en omwonenden kunnen zich informeren en meld via info@stichtingmeergroen.nl

Hulp bij Stinsenbollenplanten?

Het mag bekend verondersteld worden dat ecologisch beheer nog lang niet de top prioriteit heeft ,die het zou moeten hebben. Groen worden over het algemeen als een kostenpost gezien, waar louter om die reden ook steeds verder op bezuinigd wordt. Om de waarde van een inspirerende leefomgeving op de kaart te zetten helpt het daarom om creatieve oplossingen te verzinnen en om goodwill te hebben. Deze factoren komen samen in iets wat al bijna een traditie aan het worden is: het bollenplant seizoen loopt van september tot december en vaak bestellen we via een overheid of ander organisatie verwilderingsboleltjes om terreinen zoals Landgoed Groenendaal waar we de overmaat aan esdoorns verwijderd hebben, met bodembedekkers biodiverser en aantrekkelijker te maken. Als het bollen plant seizoen over is blijven er vaak restpartijen over die bij gebrek aanbeter de compost container in gaan. En zo krijgen we vaak als vrijwilligersorganisatie van die partijen voor een vriendenprijs aangeboden. Dit jaar van Uitenboogaard op 22 december maar liefst 40.000 stuks van 21 soorten, waaronder zeer gewaardeerde soorten zoals kievitsbloemen, wilde hyacinten, zomerklokjes en voorjaarsklokjes en bosanemonen. Met dit soort inheemse soorten verfraaien we graag Sorghbsoch, Groenendaal en andere terreinen. Oproep: Om dat het seizoen al ver gevorderd is moeten die eigenlijk voor het einde van de kerstvakantie de grond in. Wie wil er helpen tegen betaling in natura van bollen naar eigen voorkeur. Graag melden via info@stichtingmeergroen.nl We gaan iig vrijdag 4 januari planten en verder op elke dag dat zich mensen melden ( 24-12 bv al 4000 geplant)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.