Groen Kapitaal Congres

Groen Kapitaal Congres

Door de crowdfunding actie voor onze 4 nieuwe projecten kwamen we op het spoor van het Groen Kapitaal. Dat is een structuur die door de provincie in het leven is geroepen om groen initiatieven te starten en te financieren. Het 2e Groen Kapitaal congres was 14-12 in Heiloo en wij mochten er een pitch houden samen met 3 andere projecten voor extra financiering van onze projecten. Opvallend was dat de voorkeur van de zaal uit ging naar 2 bloemen weides en een voedsel bos en dat het financieren van een zowel thematisch als maatschappelijk veel breder initiatief blijkbaar niet zo aan spreekt. Toch hielde we er €1915 aan over, waarbij onze crowdfundingsoogst nu op €3500 staat. Naast dit mooie resultaat was ook een grootdeel van de groene gemeenschap , zowel de vrijwilligers groep en als de overheid aanwezig, dus kon er effectief genetwerkt worden.

Voor het Groen Kapitaal congres moesten we voor het eerst in jaren wel onze reguliere werkzaamheden in Meermond verlaten maar de rest van de groep ging lekker door en in het stikke donker haalden we de aanhanger met het gereedschap later op.

Andere werkzaamheden

In Park 2020 ontdekten we deze week een leuke verrassing. Een 10-tal salie planten hadden zich honderden keren uitgezaaid. Dat inspireerde tot het verzamelen en verpotten zodat er nu 300 salieplantjes als extra trekpleister voor de boomweggeefdagen beschikbaar zijn en die kunnen natuurlijk ook goed op allerlei natuurmuren terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.