Gevarieeerde top week

Crowdfundingvoornatuur.nl/meeergroen

Deze week ging de crowdfundings actie via de provincie Noord-Holland in de lucht. Er is in een week bijna €900 binnen in een week en daarmee staan we (nu)op de 2e plaats van 5 voor de verdeling van €10.000 bonus van de provincie met als peildatum 2 december. Dat wordt dus nog even spannend. Het geld gaat naar de 4 projecten waar we ca €50.000 nodig hebben om er iets moois en sociaals van te maken en waarvoor we van de landeigenaar €12000 krijgen. Dus hulp is zeker nog welkom.

Boek

De titel van het boek met de MEERGroen filosofie is deze week in druk gegaan en is beschikbaar van af 3 december. De titel is op het laatste moment veranderd in : Code Rood: In oorlog met onze leefomgeving. En het is behoorlijk druk om de bekendmaking, distributie en lancering te organiseren.

Topdag in Groenendaal.

Afgelopen vrijdag braken we het record aan deelnemers van onze eigen groep. Het heeft even geduurd vanaf juli 2013 toen we met z′n drieen aan het Heemstedeavontuur begonnen. Maar onze reguliere groep (dus niet een school of bedrijf) telde nu 33 deelnemers, mooi verdeeld tussen mannen en vrouwen en jong en oud. Afgelopen woensdag werden we op de vrijwlligers dag van Heemstede in het zonnetje gezet doordat een van onze mensen als flexible vrijwilliger op het podium in het gemeentehuis een bos bloemen mocht ontvangen.

Jansonius

Zaterdag sloten we de week af met de eerste werkdag op de natuurstrook van het Jansonius terrein en niet met 3 maar met 9 mensen. Daarmee konden we meteen flink wat werk verzetten. Maaien, hooien en afvoeren was er nog genoeg. Vooral de siervakken en de volledig met riet dicht gegroeide amfibieenpoel kreeg aandacht. En nu maar hopen dat dit de aandacht van de andere bewoners trekt en dat ze ook (schoorvoetend) mee gaan doen. Want in deze wijk is het nog geen normaal gebruik dat je er samen wat leuks van maakt. Iedereen bleef opvallend in huis en zelfs een vraag over wat en waarom we deden kon er nog niet af van de paar wandelaars, die zich wel buiten waagden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.