Drukke week

De droogte is weer grotendeels voorbij en we zitten weer volop in Hollands zomer weer. En in natuurbeheer drijft de ecologische cyclus het werk altijd voort. De periode rond 1 september dicteert dat de bloemenweides, waarvan het zaad inmiddels gerijpt en afgevallen is , gemaaid en gehooid worden. Dat proces is overal in onze projecten aan de gang: zoals in Meermond waar we na 3 weken maaien en hooien nu de grond rul gefreesd hebben, zodat de mooi bloeiende akkerkruiden kunnen kiemen op het vocht en de warmte die er nu nog is. Dan kunnen ze als flinke kiemplanten de winter door komen en van mei tot september weer volop bloeien. Extra veel aandacht krijgt de 14 ha die we in de gemeente Haarlemmermeer nu eindelijk na 1 september zelf in beheer hebben gekregen op het Jansoniusterrein, Houtwijkerveld, het Stenenveld bij de brandweer en in de Ijtochtzone in FLoriande en Overbos.

Maar er waren natuurlijk ook talloze andere activiteiten: Zo zaten we op 27 -8 in Utrecht voor een insectenhotel workshop.In een middag waren er door 10 leraren van het Christelijk Gymnasum Utrecht een groot insectenhtoesl voro school te maken en een stuk op 8 kleine voro eiegn tuinen. Wie weet wat er uit zo′n actie in de toekomst nog voort kan komen.

En als grote PR actie van ons "Voedsel tuin′concept heb ik m′n verjaardag als een open dag op Park 2020 gevierd op 28-8. Daar was goed te zien waar een beetje duurzaam beheer (met name compost, voldoende regenwater en eenbeetje kennis) kanopleveren. De hele middag werd er geoogst en gekookt samen met de koks van Park cafe Groen en vanaf 6 uur tot bijna middernacht werd er gegeten, al of niet bij het kampvuur.

Op 30 -8 zaten we weer in Utrecht bij jet Oranjefonds om te praten over samenwerking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.