7 jarig bestaan MEERGroen

Droogte:zegen of vloek?

Afgelopen week kwamen we uit de droogte en de warmte weer in het reguliere Hollandse ′zomer′weer tercht.Dat was hard nodig met 200 of 300 mm neerslag tekort. Voor veel gewassen als aardappels kwam de regen te laat. Ook voor veel dieren. In een van onze terreinen in de Haarlemmermeer vond ik de afgelopen weken wel 10 dode mollen. Hoogst waarschijnlijk omgekomen omdat de grond te hard en te droog was om voldoende wormen te kunnen vangen.

Maar er waren ook positieve resultaten: in tereinen waar voldoende water was, groeide bv groente als nooit tevoren. Zo konden we van 1 pompoenplant een exemplaar van 70 en 1 van 40 kilo oogsten deze week. Meestal blijft de opbrengs in Nederland bij 40 kilo en 25 kilo hangen.

7 jarig bestaan

In het kader van duurzaamheid promotie was het een goede week. De open(verjaar)dag op Park2020 op 28 augustus stond prominent op de voorpagina van het Haarlemmermeers Nieuwsblad aangekondigd en daar kwamen vee reacties op.

Het MEERGroen bestuur werd in deze week dat we ons 7-jarig bestaan vierden aangevuld met een nieuw bestuurslid: Bob Klaasen. Dat is hard nodig gezien de hoeveeelheid overleg dat nodig is om ons gedachtengoed ingang te doen vinden. En ook een andere slepende zaak werd na 7 jaar geregeld. Franke van der Laan die het leeuwendeel van het werk voor MEERGren doet, bestond al die tijd formeel niet. Dat is op 23-8 gecorrigeerd door hem als directuer/bestuurder in het bestuur op te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.