Nieuwsblad Haarlemmermeer: “De waarde van Onze Leefomgeving wordt onderschat”. Deze keer over: Marc vd Tang


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
Ron Wierda mening, het reageren op artikelen en het bocommentarieren van lokale politieke zaken. De inhoud mag niet beledigend zijn voor anderen en inzendingen worden alleen geplaatst onder vermelding van de afzender/auteur. berg van Donkey Re- hetssysteem een goede oplos aangegeven in de app. Hier public, het startschot gegeven sing bieden.” Het gaat hier door zijn fietsen netjes in de voor een pilot met deelfietsen bij om een pilotproject van in rekken te vinden en dwalen ze bij OV-knooppunten in Hoofd. principe twee jaar. Rogier Sa- niet rond. Er komen 75 fietsen dorp en Nieuw-Vennep. Wet- velsberg van Donkey Republic: bij Ov haltes in Hoofddorp en houder Reneman: “Om de re- “Onze fietsen zijn licht en com bij Station Nieuw-Vennep. De gio Amstelland en Meerlanden fortabel en hebben drie versnel- haltes waar de fietsen komen ook in de toekomst bereikbaar lingen waardoor je er ook ge- zijn: Hoofddorp Station Oost- te houden zal het openbaar ver- makkelijk grotere afstanden zijde (Beukenhorst) en West- voersysteem moeten fungeren mee aflegt. Bovendien bieden zijde. Hoofddorp De Hoek. als een goed alternatief voor de we via de app zeer aantrekke. Hoofddorp Centrum. Hoofd- auto. De combinatie fiets en lijke abonnementen. Je kunt dorp Spaarne Gasthuis. Stati- bus is een gouden combinatie. de fiets de hele dag houden on Nieuw-Vennep Station. Kalfsstooflapjes à la Milanese Ingredienten • 4 mooie Kalfslapjes . 1 middelgrote winterwortel • 3 stelen bleekselderij 1 grote ui. 2 eetl. bloem • zout en versgemalen peper. 50 gram braadboter 2 theel. gedroogde gemengde Italiaanse kruiden • 1/4 liter rode wijn – 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 gram) – 1 kippenbouillontablet .geraspte schil van 1 citroen . 2 eetl. fijngehakte peterselie • 1 geperste teen knoflook Bereiding 1. Snijd de geschrapte wortel in de lengte in vieren en snijd de repen daarna in blokjes. Snijd de bleek- elderij in boogjes. Snipper de ui. – Verwarm de oven voor op 160°C. Schep de bloem op een bord en schep er wat zout en peper door. aal de kalfslapjes aan beide kanten door de gekruide bloem. Verhit de boter in een braadpan die in -oven past en laat de kalfslapjes aan beide kanten mooi bruin bakken. Schep ze uit de pan. Schep de de wortel en de bleekselderij door het braadvet (voeg zonodig nog wat extra braadvet of olijfolie -) en laat op laag vuur een paar minuten fruiten tot de groenten beginnen te kleuren. Laat de kruiden meefruiten. Blus af met de wijn en roer de blokjes tomaat en het verkruimelde bouillontablet door nhoud van de pan. Leg de aangebraden kalfslapjes in de saus en zorg dat ze met saus bedekt zijn. if de pan met het deksel erop in de voorverwarmde oven en laat het 1 1/2 uur stoven. Laat het vlees ewenst afkoelen en warm hem voor het serveren op het vuur of in een voorverwarmde oven op. er voor het serveren de geraspte citroenschil, de fijngehakte peterselie en de geperste knoflook elkaar. Schep de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal. Breng de saus zonodig verder op smaak vat zout en peper en bind desgewenst met allesbinder of aangeroerde maizena tot hij de gewenste heeft. Leg de stukken vlees terug in de saus en bestrooi met het peterseliemengsel. Kalfsstoofvlees traditioneel gegeten met witte rijst of risotto. Schep er eventueel gare doperwtjes door. Ook lek. et broccoli of gesmoorde venkel MEERGROEN ‘De waarde van onze groene leefomgeving wordt onderschat’ Regio – De Stichting MEER- Groen werkt bijna dagelijks heel snel en soepel kan verio aan projecten in onze groe- pen, maar meestal is het een eindeloos heen en weer ge ne leefomgeving. Oprichter praat met de eigenaren van Franke van der Laan en vrij- terreinen (meestal gemeen willigers bij MeerGroen doen tes). Toestemming krijgen vanaf deze plek regelmatig om ergens aan de gang te verslag van de werkzaamhe- gaan is meestal niet zo moei- den van MEERGroen. Deze lijk, maar om een werkbare week: Marc van der Tang. vergoeding te krijgen meest- al wel. Vaak worden we daar Mijn naam is Marc van der Marc van der Tang chefkok zo moe van dat we na één of Tang en ik ben chefkok bij bij restaurant Den Burgh. twee jaar maar gewoon be- restaurant Den Burgh in (Foto: aangeleverd) ginnen om er toch iets leuks Hoofddorp. Zo’n zeven jaar van te maken. Zo hebben we geleden bouwde ik samen de zomerspits’ en halen echt na zes jaar circa 40 projec- met mijn vader mijn eerste elke dag kratten met groen- ten lopen waarvan er maar hobbykas in mijn achtertuin, ten uit onze eigen tuin. Het zes betaald worden. Voor de maar zeven jaar later is mijn dwingt ons in de keuken om andere projecten regelen we moestuinhobby bij restaurant nog creatiever te werken om op een andere manier geld Den Burgh een klein beetje alles te verwerken. Hierdoor en gaan we er maar van uit ‘uit de hand gelopen’. Begin ontwikkelen we ook gerech dat respect en waardering nog maart van dit jaar zijn we na- ten die er anders niet hadden eens zal komen. Zo’n week melijk in samenwerking met geweest. Onze samenwerking voor de vakantie is de druk de stichting MEERGroen be- met MEER Groen is dus een groter om voortgang te boe- gonnen met het aanleggen echte win-win situatie voor ken. Zo kwamen er de afge- van een moestuin voor de alle partijen! ! lopen week significante vor- deur van ons restaurant. Mo- deringen voor vijf projecten menteel staat daar zo’n 600 Franke van der Laan in Haarlememrmeer, twee in m2 aan groenten, fruit, eet- doet verslag Heemstede en één project in bare bloemen en nog vele an- De afgelopen week was weer Amstelveen dere producten in onze tuin. zo’n typische laatste week Prachtig hoe we de krachten voor de zomervakantie. In Bij MEERGroen komen we kunnen bundelen aan kennis, zes gemeentes zijn we als altijd handen te kort. Wie ge- connecties, maar ook culinai- MEERgroen actief en we pro- interesseerd is om als vrijwil- re kennis om dit samen zo beren steeds meer vrijwilli- liger te komen meehelpen, snel te kunnen realiseren. En gers te vinden en meer groen- kan contact met ons opne- nog mooier is het eindresul- gebied in beheer te krijgen. men via: info@stichting. taat. We zitten nu midden in Dat is een proces wat soms meergroen.nl recept wordt u aangeboden door. Ron Wierda Skagerhof lagere K Keurslager alfsstooflapjes MEERADIO KEURSLAGER 189 00 gram Ron Wierda Skagerhof vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur LIVE bij MeerRadio

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.