Bloemenexplosie

Na 3/4 weken warmte en een week met eindelijk genoeg regen rond deze tijd is de natuur in bloemenen biomassa geexplodeerd. Het mooiste voorbeeld van onze projecten is Meermond, waar de 5 typen bloemenweides in volle glorie staan te bloeien, vooral het widle klaproos/korenbloemenveld is prachtig , maar ook de margrieten/pastinaken. De slaapbolvelden komen er aan (die zijn volgende week op hun max).

Op het Raadhuisplein staan de phacealia en dit jaar voor het eerst de struikjes ( vlier en bosroos bv) vol in bloei.

En in de tuin van Restaurant Den Burgh zijn er dankzij onze zorgen zo′n 100 bijen orchissen in bloei gekomen ( tot verbazing van de restaurant eigenaar, die blijkbaar nog steeds niet geloofde dat hij die pareltjes in huis had)

Ook het beheerwerk in Jeugdlnd Hoofddorp hebben we deze week weer opgepakt. Het door de machine geschoonde stroompje stroomde mooi, maar in 40 % van het terrein dominerene bramen en ongewenste struikjes nog. Nog heel wat te doen. Gelukkig is er deze week een nieuwe beheerder gekomen, waarvan de manier van werken goed klikt met de onze.

Deze week namen we ook de nodigw voorbereidingen voor de week die komen gaat. Dan komen er nl de hele week 11 stagiaires van Hageveld en op dinsdag 100 leerlingen van een Amsterdamse school.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.