Einde aan de winterslaap

Einde aan de winterslaap

In het voorjaar begint het overal te bruisen van de activiteit. Per week komen er 40-50 plantensoorten in bloei. Veel organisaties worden wakker uit hun winterslaap en willen nu met projecten beginnen. Dat opstarten doen we liever tussen oktober en april als de natuur in rust is. Van nu tm oktober is het rennen en vliegen om alle ‘ongewenste′ soorten in toom te houden en gewenste soorten te laten floreren. Toch hebben we de groente-,bloemen- en kruidentuin (met windsingel van 50 soorten struiken) van restaurant Den Burgh inmiddels af en is de overbuurman geïnteresseerd geraakt om ook zo’n tuin aan te leggen en zijn we met Jeugdland Hoofddorp aangehaakt om van het terrein van 2 ha de speel- en genietpotentie te verhogen . Al of niet ihkv bijendagen leggen we bloemenweides aan, zoals met een school in Heemstede en de insectenhotels die we gedurende de winter gemaakt hebben beginnen de deur uit te vliegen.

Besef van Groen?

De houding t.o.v. natuur in de loop van de tijd dramatisch veranderd. We staan er zo met de rug naar toe dat we niet meer zien wat we kapot maken. Er is zelfs vaak geen besef meer van dat groen iets anders is dan een picknickgazon of kunstgras. Een treffend voorbeeld daarvan was deze week bij de koningsdag, waar de vrijmarkt op het raadhuisplein rond ons Pop-op parkje parkje gehouden werd. Leuk was te zien dat het parkje om armt werd sdoor voro al veel spelende kidneren. Maar, ouders legden hun zeil met plastic hebbedingetjes plompverloren op onze prachtig bloeiende bollen en anemonen die wij in boomspiegels om het parkje hadden aan gebracht en spelende kinderen hadden het grootste plezier in het dwars door bloemenperken lopen en gedachtenloos fruit- en bessen struikjes afbrekend. Beide groepen reageerden verdwaasd op mijn vraag of ze zagen waar ze zaten of in speelden. Het besef dat ze iets vernielden was totaal afwezig. Fijn dat ze het naar hun zin hadden, enpijnlijk dat dat op deze manier moest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.