Haarlems Dagblad: Opweg naar 25000 hectare klimaatbos


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
HM 15 VRUDAG 9 MAART 2018 Op naar 25 duizend hectare klimaatbos ‘ 5 Regionaal Hein Flach Heemstede langs de Cruquiusweg bezig met groene schoolpleinen, en op speelbos Meermond; verder waar we een deel van de boompjes Hoofddorp * Op 18 maart houdt de planten we bomen in een windsin- planten we bomen in een windsin- willen inzetten.” heemtuin Heimanshof een bomen- gel bij restaurant Den Burgh in Alle verzamelde bomen krijgen een weggeefdag, een soort ruilbeurs van Hoofddorp.” plaats, belooft Van der Laan. ,,Op jonge boompjes. De exemplaren die Maar het grootste stuk klimaatbos naar 25 duizend hectare klimaatbos overblijven, zijn bestemd voor de wordt in Aalsmeer aangelegd, mo- in de komende jaren. En dan weer aanplant van een klimaatbos. gelijk 2.3 hectare als onderdeel van door naar nog meer. Klimaatbos Beheerder Franke van der Laan van het Groene Lint dat de komende ja- moet echt een beleidsmatige en po- de Heimanshof legt uit waar dat kli- ren aangelegd gaat worden met geld litieke prioriteit hebben, in samen- maatbos gaat komen. ,,We gaan op van Schiphol ter compensatie van de spraak met burgers. De neuzen verschillende plaatsen planten: in overlast. ,,Ook allerlei scholen zijn moeten in een richting.” Haarlem en omgeving Franke van der Laan FOTO HEIN FLACH

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.