Nieuwsblad Haarlemmermeer 17-1-2018: De waarde van onze groene leefomgeving wordt nogal onderschat


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
171-18 MEERGROEN ‘De waarde van onze groene leefomgeving wordt nogal onderschat REGIO – De Stichting MEERGroen misschien wel 10 stagiaires komen werkt bijna dagelijks aan projecten van 4 scholen. Zoals: Toegepaste in onze groene leefomgeving. Op- Biologie uit Almere, Sportvisserij richter Franke van der Laan en vrij- Academie uit Zwolle, Ecowildlife uit willigers bij MEERGroen doen van- Apeldoorn en Wellant uit Aalsmeer. af deze plek regelmatig verslag van Deze jonge mensen die aan het be- de werkzaamheden: Deze week: Ro- gin van hun professionele carriere anna Braam staan, geven we graag een ‘kick start met wat praktische vaardigheden. Eind september 2017 ben ik via Ook is nu het bollenplantseizoen MEERGroen bij de Voedseltuin op voorbij. Dat geeft ons als vrijwilli- Park20/20 in Hoofddorp gekomen. gersorganisatie de kans om restpar- Op dit moment heb ik de taak als Roanna Braam, vrijwilligster bij tijen voor een goede prijs te bemach- manager op mij genomen en zorg MEERGroen. (Foto: foto aangeleverd tigen waarmee we onze projecten dat alles rondom de tuin wordt gere- kunnen opfleuren. Bij MEER Groen geld. Zo hebben wij komend seizoen Dit zijn jonge groentes, zoals Tuin- is tijd geen geld, maar tijd en geld is een ze restaurant en een groente kers, die meestal maar een paar we- uitwisselbaar. Als er van de 50.000 boer die onze groentes willen afne- ken gegroeid zijn. Deze groentes bolletjes 40.000 stuks aanslaan, dan men. Ook hebben wij naast de kas hebben dan ook een veel sterkere bloeien ze dit jaar misschien minder een kraam waar we alle groentes te smaak en de voedingswaarde kan goed maar over drie jaar zijn het er koop aanbieden voor iedereen die soms wel 10 tot 1oox hoger liggen 320.000 stuks en over 10 jaar wel wil meegenieten. Iedereen die ons dan in een volgroeide plant. zo’n 20 miljoen bollen. meehelpt krijgt groente mee naar Bij MEERGroen komen huis. De feedback die wij vaak te Verslag door Franke van we altijd handen te kort. rugkrijgen is dat onze groente veel der Laan Wie geïnteresseerd is meer smaak heeft. Dit komt omdat Het nieuwe jaar begon goed met om als vrijwilliger te de tijd tussen het uit de grond ha- veel MBO stagiaires die zich aan- komen meehelpen, kan len tot op het bord leggen beperkt meldden om bij ons werkervaring contact opnemen via: is. Microgroentes zijn dit jaar nieuw. in natuurbeheer op te doen. De 5 en info@stichtingmeergroen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.