Biodiversiteit in bedrijven terreinen

Het is er een paar weken niet van gekomen, omdat het te druk was zo tegen het einde van het jaar. Dus er is nu genoeg te melden:

Vlogs

Zo maak ik sinds oktober met Feline Boot een vlog, die ook op deze site staat bij films onder het kopje vlogs, maar ook rechtstreeksop youtube onder zoekterm st.meergroen . Van de 11 vlogs die we samen gemaakt hebben, zijn er 6 inmiddels daadwerkelijk online. Het valt dus niet altijd mee om alle proces stappen onmiddelijk en foutloos voor elkaar te krijgen.

Nieuwe Column

Naast de column over bijzondere flora en fauna in de Haarlemmermeer, die ik van af mei 2006 wekelijks en sinds 2015 twee wekelijks maak voor de huis aan huiskrant HC, en die ook op deze site onder columns te vinden zijn, is er in oktober in de nieuwe huis aan huis krant Nieuwsblad van de Haarlemmermeer een speciale 14- daagse column over de MEERGroen activiteiten geiniteerd.

Biodiversiteit

Afgelopen weken was biodiversiteit op bedrijven terreinen opeens een hoty item. Dinsdag 10 december was er een seminar van NLGreenlabel samen met de vlinderstichting en de NEVAB ( koepelorganisatie van vastgoed bedrijven) waar 60 deelnemers zich lieten informeren over wat er op Park 2020 op dat terrein speelt. MEERGroen speelde daar een rol in als deelnemer en beheerder van de voedseltuin met aanpalende biodiversitieits zaken.

Vrijdag 15 december culmineerde een prijsvraag over biodivesitieit in bedrijven terreinen die de provincei Noord-Holland had uitgeschreven.Samen met Van der Tol Hoverniers en de 2 afnemers van onze voedseltuinproducten Parkcafe Groen en restaurant Den Burgh hadden wij ons Park 2020 concept daar ook voor ingeschreven, met als doel mede via de province meer mogelijkheden te krijgen om naast het basale wied- en oogstwerk ook wat meer aan de weg te timmeren richting de kantoorwerkers en ander bedrijventereinen. Over dat element werd helaas door de jury heen gelezen.We krgen een eervolle vermelding omdat we alles wat de provincie ambieerde in feite gerealiseerd is op Park 2020, maar de mogelijkeheid om door te bouwen (voor €30.000 per prijswinnaar) ging naar 3 probeersels, die nog ver waren van een demonstratie/inspiratie fase.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.