Nieuwsblad Haarlemmermeer: “De waarde van Onze Leefomgeving wordt onderschat”. Deze keer over: Eric Jagt man


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
vandt andeverhal’ 6 DECEMBER 2017 NIEUWSBLAD HAARLEMMERMEER. PAGINA 8 POLITIE NIEUWS End Auto door glad wegdek in vangrail A5 LIJNDEN – Op het knooppunt Raas- dorp van de rijksweg As bij Lijnden is zaterdagochtend een auto tegen de vangrail tot stilstand gekomen, MEERGROEN ‘De waarde van onze groene leefomgeving wordt nogal onderschat’ REGIO – De Stichting MEER Groen werkt bijna dagelijks aan projecten in onze groen leefomgeving. Op richter Franke van der Laanen vrij willigers bij MEERGroen doen van. af deze plek regelmatig verslag van de werkzaamheden. Deze week: Eric Jagtman Crus Mery Het ongeval gebeurde toen de perso- nenauto door een spekglad wegdek in een slip raakte en daarbij hard te. gen de vangrail op de As botste. De ealarmeerde agenten lieten direct en strooiwagen oproepen. bestuurster is voor de zekerheid een ambulance gecontroleerd, ar ondanks de harde klap tegen vangrail, kwam hij alleen met Auto total loss op As. (Foto: Eric van Lieshout) schrik er vanaf. De gealarmeer. genten lieten direct een strooi- oprit naar de As vanaf de A9 rich- dit eenzijdige ongeval total loss en n oproepen. Door het ongeval ting Haarlem afgesloten voor al het moest door een bergingsdienst af afhandeling daarvan, was de verkeer. De personenauto raakte bijgevoerd worden. ie gewonden bij auto te water DORP. Op de Vijfhuizer- pofddorp is zondagmiddag nenwagen in het water te- nen. De drie inzittenden, it een vader, moeder en dit ongeval gewond ge- Jagtman: “Vijf jaar geleden begon uen Franke en ik samen te wer- ken in Heemstede, Het was het begin van de Vrijwilligersgroep Meermond. Wat hebben we in Eric Jagiman. (Foto: aangeleverd) die tijd veel voor elkaar gekregen! Die ontoegankelijke ruigte van riet ander project. In de winterperiode en wilgen is door onze inzet ver- trekken veel mensen zich terug bij anderd in een leuke natuurspeel. de kachel. Voor ons is de winter de plaats met een ongelooflijk verrijk. tijd dat we niet achter de onvoor- te natuur. stelbare groeikracht van de natuur aan hoeven hollen, zoals dat in de Ieder jaar kijk ik uit naar de bloei periode van mei tot september dat van honderden orchideeën langs vaak wel het geval is, de moeraspaden. Het spetteren- de bloeien van onze bloemweide. Het is een leuke en productieve tijd Of het samen verzorgen van onze waarin we minstens zoveel doen boomgaard met de Molenwerf- als in de zomer. Maar dan vooral school. We gebruiken de positieve werk waar we lekker warm bij blij- kracht van de natuur en onze eigen ven zoals bomen snoeien. De win- energie om samen mooie nieuwe terperiode is eveneens de tijd dat dingen te creëren. Nu staan we we alles weer op orde krijgen voor geregeld met wel vijftien mensen het nieuwe seizoen. In onze we- in het terrein. We zagen, rooien, kelijkse vlogs op de website www. zaaien, praten, lachen en troosten meergroen.nl/films kunt u daarvan en maken er zo samen een weke. meegenieten.” lijks feestje van. Op Meermond, in Groenendaal, en misschien straks Bij Meergroen komen we altijd op meer nieuwe locaties in Heem- handen te kort. Wie geïnteres- stede. Ik zou niet willen zonder seerd is om als vrijwilliger te MEERGroen, ik leef er helemaal komen meehelpen, kan con- van op!” Franke van der Laan: “Elk tact met ons opnemen via: dagdeel van de week doen we een info@stichtingmeergroen.nl van personenauto is o de Vijfhuizerweg vlogen, waarna hij geraakt en in het gekomen. Meerde Auto te water op Vijfhuizerweg ((Foto: Eric van Lieshout) olitie, brandweer- mobiel medisch bevrijd, zijn ze na de nodige medi- derzoek van de dienst Verkeerson- roepen om bij dit sche zorg met spoed overgebracht gevallenanalyse van de politie is de eden. Nadat de de naar het ziekenhuis. Bij de afhan- Vijfhuizerweg zondagmiddag een thun auto waren deling van het ongeval en het on- tijd afgesloten geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.