Projectenschouw

De weken vliegen altijd voorbij, omdat we elk dagdeel wel aan een ander project werken.Lang niet alles wat we doen kan hier dan ook besproken worden. En vaak is het natuurlijk minder nieuwswaardig om dat de werkzaamheden veelal tot eenstuk of 10- 20 soorten activiteiten beperkt zjn De voldoening zit hem dan ook meestal vooral in het fweit dat er weer een stuk terrein lekker opgeknapt is. Of dat nu bosplantsoen of akker of weide is. Deze week sprongen er 2 zaken uit:

Meermond

In Speelbos Meermond in Heemstede werken we om de 2 weken. Deze week was de bloemenweide eindelijk los gefreesd zodat we het zelf gewonnen zaad van klaprozen konden uitzaaien. Klaprozen zaad is niets anders dan maanzaad dat ook op maanzaadbolletjes gaat. Maar hoe strooi je 8 kilo maanzaad (ca 1.6 miljard korreltjes) gelijkmatig verdeeld over een kwart hectare (65 x 25 m). Daar gebruiken we een truc voor door dat zaad in 60 emmers te mengen met heel veel zand. Dan zetten we die emmers elk op de hoek van een vak van 5 x 10 meter. Dan wordt het ook voor onervaren vrijwilligers of kinderen veel makkelijker om alles gelijkmatig uit te strooien. Als het fout gaat door iemand die een emmer omkiept is er maar 1 vak verprutst. Wel moet je het zaad daarna voor de vogels nog lichtjes onder harken, want anders eten die alle zaadjes op. Met 5 mensen was deze klus klaar in 1.5 uur! Nu maar wachten op het voorjaar.

Projectenschouw

Deze week waren we met de gemeente Haarlemmermeer op stap om 4 nieuwe projecten voor burgerparticipatie in het groen aan te gaan in Houtwijkerveld, het Stenenveld bij de brandweer, de Jansonius natuur strook voor Hospice Bardo en de bloemen- en orchideeënweides in de Ijtocht zone in Floriande en Overbos. het bleek dat vergaderen niet leidt tot wederszijds inziocht over wat en hoe e.e.a aangepakt kan enmoet qworden.En dan is een schouw om met elkaar te kijken hoe dwe terreinen er bijliggen en wat er moet gebeuren heel verhelderend. We hopen dat die beheercontracten snel gaan starten en dat zich veel nieuwe mensen melden om de terreinen ecologisch en recreatief mooi in te richten en te beheren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.