Natuurwerkdagweek

Meestal is het begin november met de natuurwerkdag een graad of 5 en al behoorlijk regenachtig. En we doen als MEERGroen en z′n voorganger al een jaar of 12 mee. Dit jaar was en bleef het mooi weer en konden we de hele week bijna zonder jas buiten koffie drinken en lunchen. Heerlijk weer dus. Wat minder beviel was dat jaar na jaar de belangstelling om mee te doen afneemt. Ondanks goede publiciteit met aankondigingen als voorpaginanieuws in minstens 2 kranten, meldden zich maar 3-4 mensen zich voor een van de 7 projecten waar we ons op voorbereid hadden. Dat is wel eens anders geweest. Er waren jaren bij met 120 externe deelnemers. Dus jammer goeneog hebben we alle projecten gecanceld en de mensen die zich meldden gevraagd of ze naar De Heimanshof wilden komen. Daar waren we met 25 mensen bij elkaar, vooral dankzij een aantal gezinnen van de jeugdclub. Gelukkig werd het daarmee toch een heel gezellige en productieve dag.

Beursvloer

Traditioneel is de vrijdag voor de natuurwerk dag de beursvloer voor uitwisseling tussen bedrijfsleven en vrijwilligers organisaties. Daar had MEERgroen zich ingeschreven met 2 items: een verzoek om materialen die vaak van te goede kwaliteit worden weg gegooid, zoals natuursteen, bamboe en hardhout waarmee we insectenhotels, groene schoolpleinen, natuurspeelplaatsen en dergelijke van kunnen bouwen en het aanbod dat bedrijven hun MVO of MBO programma of teambuidingsdagen kunnen invullen in 1 van onze 40 projecten.

Opvallend van de beursvloer is dat de prijs voor het meest actieve deelnemer een bedrijf werd dat 6 matches had gemaakt, terwijl wij er 15 hadden van de in totaal 89.

Verder was het weer een week zoals gebruikelijk: Namelijk dat elke week anders is en voorbij vliegt. Maandag weer 10.000 bolletjes geplant in het winkelcentrum Hoofddorp, dinsdag de prijsvraag voor biodiversitiet in bedrijven terreinen ingeschoten, donderdag een natuurstenen voet van een m3 beton op het groene schoolplein in wording bij de Bikube school afgemaakt en vrijdag weer een stukje Meermond mooi gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.