Blogs en Vlogs

Nieuw Vlog

Deze blogs maak ik nu een jaar of 3-4 om een beeld te geven wat er in de MEERgroenprojecten wekelijks speelt. Sinds kort heb ik een enthousiaste helper: Feline Boot, die een jaar na haar middelbare school en verder studeren neemt om zich te oriënteren op wat ze later wil gaan doen.Feline is ook al 6 jaar de voorzitster van de GreenTeens, waarmee ik als Heimanshof beheerde rookintensief contact heb.

Feline gaat me helpen met allerlei ontwerp projecten zoals Groene Schoolpleinen,die spelen, want een van haar interesses is architectuur en dan wel liefst met een groen of duurzaamheidselement.

Samen hebben we ook de wens om meer jongeren bij ons werk te betrekken en daarom maken we samen elke week een vlog. Die staan op Youtube op het kanaal st.meergroen. De eerste 3 staan er deze week op en ook komt er een link op deze website bij video′s onder ′series′. Elke week behandelen we een of meer leuk natuurontdekkingen, een of meer van de projecten die we gedaan hebben en de mogelijkheden die er zijn voor belangstellenden ook ook een of meer keer mee te werken.

Pop-up parkje

Het leukste project van deze week was op het Pop-up parkje voor het gemeente huis in Hoofddorp. Dat speelde een bescheiden rol in de beoordeling van een jury die bekeek of Hoofddorp wel of niet tot beste winkel stad van Nederland verkozen zou worden. het Pop-up pakje wat op een afgekeurde skate baan ligt bloeit al vanaf april dit jaar en is in tegen stelling tot alle verwachtingen niet door vandalisme vernield, dankzij allerlei maatregelen die we genomen hebben. Tijdens het bezoek van de jury was er (in de Herfstvakantie!) een school die met 30 kinderen kwam helpen om 30.000 bolletjes t planten.Zo verlengen we de bloei die al van april tot oktober loopt ook nog met de periode december tot mei. Niet toevallig was dit de Bikube school waar we als MEERGroen ook betrokken zijn om het schoolplein te vergroenen.

Prijsvraag Park 2020

Deze week werd ook de laatste hand gelegd aan een prijsvraag over biodiversiteit in bedrijven terreinen , die door de provincie Noord-Holland is uit geschreven. We doen daaraan mee met Park2020, samen met de hovenier, 2 restaurants waar we groente aan leveren vanuit de voedsel tuin en natuurlijk met het Park management en de projectontwikkelaar. Onze insteek is daarbij, dat we met het ecologisch beheer dat we daar de afgelopen 3 jaar samen hebben ingezet al veel biodiversiteit tot stand hebben gebracht. Maar er is altijd meer mogelijk en de komende 3 jaren willen we niet alleen het beheer verder professionaliseren, maar vooral de (30.000!) kantoorwerkers eromheen meer betrekken en ons werkmodel uitwerken in een draaiboek wat ook in andere bedrijven terreinen toe te passen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.