6 jarig bestaan en buren dagen

Half september bestond MEERgroen 6 jaar.Dat hebben we bestuurlijk gevierd met een werk diner, maar ook voor de vast vrijwilligers zit er een aandenken aan te komen.

De onderhandelingen met de gemeente Haarlemmermeer verlopen uiterst traag, maar er zit wel een positieve trend in. Het werk in het veld begint wel te lijden van het feit dat het overleggen zoveel tijd neemt. We weten niet waar we aan toe zijn, wat betreft contracten en verantwoordelijkheden, dus doen we niets. Ook de dingen die hard nodig zijn (voor 15 september) zoals het hooien en frezen van de bloemen weides. Maar blijkbaar is het niet belangrijk hoe het groen er bijligt en hoe mensen die zich daar betrokken bij voelen (omwonenden en vrijwilligers) zich voelen.

Dan gaat het in de gemeente Heemstede een stuk soepeler. Mede door de kleinere gemeente zijn de contactlijnen daar korter, en hebben de betrokkenen meer zicht op wat we doen en wordt dat gewaardeerd. Er komt nu financieel ruimte waarmee we eindelijk zicht krijgen op een part time een lokale coördinator en de gemeente helpt bij het ontsluiten van mogelijkheden om bij derden nieuwe projecten te starten.

Ook in het veld verlopen de ontwikkelingen zich gunstig. Er heeft zich een nieuwe groep bij ons aangesloten, die inmiddels uit 6 enthousiaste mensen bestaat en ook daar zit meer muziek in. Met hen en de Valkenburgschool (die de boomgaard op Meermond in 2014 heeft geadopteerd) hebben we een fantastisch appeltaart- en appelmoesfeest gehouden, waar de spetters (letterlijk en figuurlijk) van afvlogen. Er is ca 100 kg appels verwerkt tot appeltaart voor 100 mensen en ruim appel moes voor iedereen. En minstens 20 kinderen van de 60 ) hebben leren appel schillen , naast de 4-8 die het al konden……

Er bleef genoeg taart en appel moes over om ook de burendag op de Bikube school te voorzien. Daar hebben we de schooltuinen een najaarsbeurt gegeven en een druiven pergola gebouwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.