Insectenhotels

Hoewel ik deze week op kamp in Duitsland was met de GreenTeens van De Heimanshof ging het werk ende ontwikkelingen door:

Meermond was de enige plek waar ik zelf werkte op vrijdag. Daar werden we verrast door de opkomst van een trauma heli,2 ambulances, politie auto′s en een motor agent, om dat er een kindje uit een boomgevallen was. wat zal de vervolg actie zijn: gaan er nu ouders eisen dat alle bomen gekapt moeten worden of moeten we andere lering trekken. De argumentatie voor zwem lessen is nl dat omdat er zoveel water is , dat iedereen zwemles moet nemen. Maar bomen zijn minstens net zo algemeen als water. Moet ieder kind an ook maar een boomklimdiploma halen. Lijkt me wel leuk.

HoneyHighway

De leukste ontwikkeling was, dat stichting Honeyhighway die de aanleg van bloemstroken langs wegen promoot bij Rijkswater staat en provincies ons ontdekt heeft als leverancier van insectenhotels. En in de afspraken met deze overheden overal in het land worden er van af nu standaard op x kilometer bijenlint insectenhotels van MEERGroen geplaatst overal in het land. En natuurlijk hebben we veel meer gemeen dan alleen dat. Daar zou nog wel iets leuks uit kunnen groeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.