Klimaatbos

Zoals bijna altijd was de week weer zeer gevarieerd. Het begon met een inhaal slag in het beheer van het Robin Hoodbos rond de Bikube school in Bornholm. Daar was 5 jaar de klad in gekomen. Gelukkig verschenen er ca 40 ouders met kinderen,dus dat schoot op. Jammer dat een van de boomstammen die in de houtversnipperaar ging scheef werd ingevoerd en door de machine recht getrokken werd, waarbij ik in de weg stond en van m′n sokken geslagen werd, met een gekneusde rib als gevolg. Die rib hinderde wel , maar met een beetje aanpassingen weerhield hij me niet om gewoon door te werken: eerst de zaterdag nacht met de GreenTeens hun 5-jarig bestaan vieren met een midzomernachtfeest, en op zondag met een stand op het Groene Loper festival staan om het Pop-Up Groen oase parkje in de aan dacht aan te bevelen.

Ook maandag lukte het ook nog om 1 ha bloemenweide in FLoriande van distels en zuring te ontdoen. Na 30 m3 in 2010, is de hoeveelheid nu stabiel onder de 3 m3 gekomen (waardoor we tijd en en puf hebben om ook verschillende zones buiten onze eigen bloemenweides op te knappen, waar van we de hoop hebben om ze binnen kort in betaald beheer van de gemeente te krijgen.

In Park 2020 groeit en bloeit alles naar wens en begint het aantal afnemers naar 3 bedijven op te lopen. Ook zijn er steeds meer lunchwandelaars geïnteresseerd om af te nemen en welicht om ook een keer te komen helpen met werken: tijd om een facebooksteun groep op te richten is het nu wel

Op Donderdag namen we weer een nieuw project erbij: in de Kwakel deze keer: een kas om klimaatadaptieve boompjes te gaan kweken voor klimaatbos. Maar die kas moet eerst ontgonnen worden.Daar begonnen we deze donderdag mee (van 1500 m2, 10 m3 distels en melde verwijderen)

Op vrijdag namen we een nieuw stukje Heemstede onder de loep: de Vrijheidsdreef was ingezaaid met wel zeer exotische bloemen, maar daartussendoor schoot ook allerlei ongewenst groen op. Blijkbaar heeft de gemeente of een aannemer daar geen boodschap aan. Wij wel.En er was ook tijd om elsjes aan de oever van een vijver te snoeien (waar allerlei bijzondere varens en zegges bij tevoorschijn kwamen en de boompjes die we met de boomfeestdag geplant hadden met een school konden we onder brandnetels, grote klis en manshoog springzaad vandaan wieden. Maar 90 % van de boompjes waren mooi aangeslagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.