H’meer editie H’lems Dagblad: 28-6-2017: Rijplaten over zeldzame moeraswespenorchissen


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
Weg Rijplaten over zeldzame moeraswespenorchissen 206-16 Hlems Dog bl. LOSLOOP Hoofddorp * Natuurman Franke van der Laan staat er beteuterd bij aan de sen het bos en sportcentrum Koning Willem-Alexander liggen twintig van zul- rand van het Haarlemmermeerse Bos, bij de tocht. Hier ligt een van de zes ke velden, waar sinds 2007 door heemtuin De Heimanshof ‘wilde’ natuur is vakken waar honderden klaprozen en orchideeën (waaronder de zeldzame aangelegd. Bij de voorbereiding van aanleg van de 38 okv-hoogspanningslei- moeraswespenorchis) zijn verdwenen onder rijplaten en zware machines. Tus- ding door Hoofddorp zijn de vakken ‘platgegooid’. FOTO BART BOELE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.