Teambuilding op Meermond

Deze week hadden we bezoek van een bedrijf op team building . 30 mensen kwamen helpen op Meermond om de paden weer toegankelijk te knippen en de rest van de distels in de bloemenweides uit te trekken. Dat scheelde een slok op een borrel. Het waren allemaal jonge enthousiaste mensen tussen 25 en 35. En hun enthousiasme maakte het gebrek aan ervaring ruimschoots goed. Nog een tiental mensen van hetzelfde bedrijf hielp met wieden en oogsten op Park 2020 om samen met Park Cafe Groen alle 180 mensen voor een barbecue te ontvangen( niet iedereen werkte in een project bij ons in het groen)

De vrijdag erna waren we weer terug met onze eigen ploeg op Meermond om ook het moeras een opknap beurt te geven. Daar staat inmiddels 1.5 maand 20 cm water en dat helpt enorm om de ongewenste verlandingsplanten terug te dringen en de gewenste moerasplanten terug te krijgen. De landgrassen rotten weg en zelfs haagwinde, terwijl moeraswalstro, moerasvaren, watermunt en vooral de karakteristieke pluimzegges massaal terugkomen en uit groeien.

Door de aanhoudende warmte gaan de processen inde natuur dit jaar anders dan anders. Zo kwamen deze week de Europese Vogelkersstippelmotten, die normaliter pas in augustus verpoppen en uit vliegen al deze week massaal uit (2 maanden eerder!)Ook de moeraswespenorchis die pas half juli hoort te bloeien is er voor 15 juni al Ook een maand vroeger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.