Klap rozentijd

Het heel jaar is de natuur mooi,maar in deze tijd van het jaar is alles net een stukje mooier. De ratelaars, de klaprozen en vele meer soorten staan in volle bloei.

Maar alles groeit ook als een bezetene.Dus er moet heel wat werk verzet worden. Inde 20 of mee

klaprozen velden die we overal en nergens hebben aangelegd moeten nu bv de zuring en de distels getrokken worden.Anders is er volgend jaar geen ruimte meer voor de andere bloemen en pluizen de zaden de hele omgeving vol. Hebben we de velden in Overbos en Floriande wat dat betreft na 5 jaar onder controle. In Meermond hebben te maken met een tientallen m3 aan materiaal wat uit getrokken moest worden.

Wat ook speelt in deze tijd van het jaar is dat er strot buien nederdalen.EN als het gras en de stuiken net een groeit spurt achter de rug hebben, hebben die de neiging om kletsnet over alle paden te gaan hangen.Dus paden snoeien hoort er nu ook bij: overal.

Vorige week hebben we het Pop -up parkje op het Raadhuis plein officieel geopend. Daar staan de bijenbloemen (waaronder Phacelia) nu flink in bloei. Maar door het achterstallig beheer vorig jaar zat de grond vol met ongewenste kruiden zoals perzik kruid en melde en ganzenvoet. Daar wieden we nu week na een kruiwagens vol van weg om te zorgen dat ook zij niet in zaad schieten voor volgend jaar en dit jaar de bloeiende planten gaan overheersen.Een ander actie van deze week was het zagen van nog eens 600 paaltjes in Groenendaal , waarmee we de reeds geplaatste 1200 stuks kunnen aan vullen om het onderscheid tussen bloemenweide en paden te onderstrepen. Jammer dat de moderne stedeling dit verschil niet sowieso ziet. Maar als die paaltjes moeten 30-50 cm diep inde grond geslapen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.