Valley en Groene Oase

Heemstede

Het overleg met de gemeenteraadsleden van Heemstede van vorige week leverde deze week al vruchtbaar vervolgoverleg op:over het uit de vaart genomen pontje ,waar we net daarvoor een drie pontjes route rond hadden gepland en een kandidaat voor versterking van de organisatie in Heemstede.

Groene Oase

Ook rond de Groene Oase op het Raadhuisplein in Hoofddorp waren ontwikkelingen. Er is in 1.5 maand nog geen structureel vandalisme gepleegd. Wel is er een sluipende erosie gaande omdat kinderen die er spelen steeds een boompje knakken of weer een viooltje plat trappen. Ook het verschil tussen een pad en een bloemenweide is blijkbaar in deze tijd een moeilijk concept…

Elke week worden de paden breder en de bloemenranden verder platgetreden. Omdat we op 31 mei (16 uur) de officiële opening willen gaan houden met het onthullen van infobordjes (′niet belopen ingezaaide bloemen′, ′wat is een insectenhotel′ en een algemeen bord over wat de Groene Oase is en wie het gemaakt heeft).

Dus deze week zijn we een onderhoudsronde gestart, er zijn 50 grote en dichte/stekelige bij geplant om de ontstane olifantenpaadjes af te sluiten, de eerste wiedronde in de bloemenweides is gestart en leverde meteen 1 m3 groen op en we zijn begonnen om de randen van de paden met stammetjes af te zomen die nog 10 cm boven de grond staan. 150 paaltjes leverde 10 m rand op:nog 1000 paaltjes te gaan in de komende 2 weken voor de rest van de 80-100 m. En die paaltjes hebben we vrijdag al grotendeels gezaagd uit landgoed Groenendaal.

Valley

Als opvolging van het Park 2020 park,waar op termijn kantoren worden geplaatst op de plek van onze voedseltuin komt gaandeweg de Valley inzicht.Deze week zijn daar de eerste contouren besproken van zaken waar we als MEERgroen een bijdrage aan kunnen leveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.