Exponentiele groei

De overzichtelijke herfst en winter tijd is duidelijk achter de rug.We zitten midden in de periode dat de plantengroei explodeert. Da gaat zo: 1 (kiem) blaadje kan in maart 1 blaadje in een week er bij maken, 2 blaadjes kunnen er in een week 2 bijmaken, 4 wordt 8, 8 wordt 16. En Na 6 weken zitten we in deze periode en maakt elke plant er tientallen bladeren en stengels en bloemen bij. Veel daarvan is gewenst en mooi,maar kleefkruid, grassen zoals dravik, distels, herik en ga zo maar door hebben het vaak nodig om wat tot de orde geroepen te worden. En planten die uit wortel stokken, bolletjes of ondergrondse wortelstelsels komen, zoals paardenbloem riet, (ook) distels, zevenblad, daslook, zuring, riet,kweek, haagwinde, braam, heermoes, armbloemig look met daarin reserve stoffen groeien nog harder.

En net als er maximaal werk is, gaat iedereen op vakantie, zich total onbewust van het feit dat deze vakanties van oorsprong de bedoeling hadden om van deze groeispurt het beste te maken. Met dus maar een klein kerngroepje werd er deze week koortsachtig gewerkt: in park 2020, aan een nieuw project in de Valley en in Meermond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.