Jongeren en natuur!

Deze week voor Pasen brak de exponentieel groei van bloeiende planten en ongewenste soorten flink door. Het buffelen om met wieden de groei bij te houden begint normaliter in mei, maar dit jaar dus al 3-4 weken eerder. Maar naast het weiden begint ook het grote genieten van alle dag wee niet bloemen, insecten en vogels die zich melden. En onder water zijn er weer genoeg watervlooien om onze vissen mee te voeren. In Park 2020 mond de groei uit in grote oogsten van rabarber, winterbloemkool,prei en munt.

Vooral die rabarber is overal erg gewild en kwam ook te pas als smaakmaker van een werkdag op donderdag met een volledige school in Groenendaal. We waren maar liefst met 85 mensen. En hoe houd je bij vooral kinderen de motivatie vast om ze langer dan 10 minuten iets te laten doen?. De eerste truc is variatie in het werk te brengen: dat werd boompjes van allerlei maten laten uittrekken en -steken en 2 soorten bolletjes planten. De 2e truc is om prijzen beschikbaar te maken voor de kinderen die de meeste bolletjes planten en/of de meest boompjes uittrekken. De prijzen bestonden uit een paar insectenhotels, potjes jam, pakjes cake meel en een grote hoeveelheid rabarber (om rabarbertaart van te maken thuis). En daarmee lukte het inderdaad om 90 procent van de kinderen minstens 2 uur lang gemotiveerd te houden. De bolletjes kwamen uit het landgoed in Aerdenhout dat volgebouwd werd met villa′s en uit de Heimanshof (120.000 stuks).

Op de woensdag ervoor was het ook al een scholendag; In dat geval een Roefeldag van Meerwaarde. Roefelen is snuffelen/ontdekken. En natuurlijk doen wij daar ook altijd aan mee. Er valt in de natuur genoeg te snuffelen en te ontdekken.

Een bonus op de week was verder dat de gemeente aangaf toch een aantal projecten aan MEERgroen te willen uitbesteden. Alleen waarom het wandelbos daar niet meer bij zit, ontgaat ons ten enen malen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.