Natuurspeelplaats Raadhuisplein

OP de actie om aandacht te vragen voor het belang van plekken waar kinderen buiten kunnen spelen en kunnen leren motorische vaardigheden op te doen en met risico′s om te leren gaan, meldde zich de winkeliersvereniging Hoofddorp. Zij wilde op het door steen gedomineerde raadhuis plein graag een groene speel oase maken op de plek van de skatebaan. Dat onderwerp domineerde deze week de gesprekken en de activiteiten. 2 werk dagen werden er deze week uitgeroepen,waarop nieuwe mensen reageerden ,maar we met eigen mensen het grootste deel van de bomen en struiken en 2 insectenhotels op hun plaats kregen.

Op dinsdag zagen we daarnaast nog kans om de inhammen op het insectenpad van 25 m3 bramen en hooi te ontdoen in een ochtend. Dat was ook een huzaren stukje!

Vrijdag was een mooie dag op Meermond om de bloemenweide te ontdoen van honderdduizenden kleine distelplantjes.

En deze week liep de boomweggeefdag af. En zoals gebruikelijk vonden vrijwel alle verzamelde boompjes weer een plekje. Mede dankzij 3 grote projecten: Heemstede ( 2000) , Raadhuis plein( 1000) en een nieuwe natuurtuin in Uddel (8000)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.