Heemsteder: 29-3-2017: Een mooie dag om bomen te planten


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
29 maart 2017 Tel. 023-8200170 www.heemsteder.nl Uitleg over bomen van wethouder Heleen Hooij. Een mooie dag om bomen te planten Heemstede – Zo’n zes ver- schillende soorten jonge bo- men zijn vrijdag 24 maart ge- plant door leerlingen van de Valkenburgschool. Dat ge- beurde in het kader van de nationale Boomfeestdag. Woensdag vond die landelij- ke dag eigenlijk plaats maar vanwege de inzet van ‘groe- ne vrijwilligers’ van stichting MEERgroen werd de dag in Heemstede verplaatst naar vrijdag. Prachtig weer had- den de jongens en meiden van de Heemsteedse basis- school. Wethouder Heleen Hooij deed, voordat zij de boompjes mochten planten, een woordje. “Waarom zijn bomen zo nuttig?” Vroeg zij Hoe moet het eigenlijk? aan de kinderen, die in een kring om haar heen stonden goed: “Voor vogels” en “zo- kinderen mochten per twee- vrijdagmorgen op de zoom dat we goed kunnen ade- tal de spade in de grond van wandelbos Groenen- men”, waren er twee van. On- slaan en daarna een boompje daal, vlakbij het scoutingge- der de zes soorten bevinden planten. Een leuke klus, lek- bouw van WABO. Daar kreeg zich heesters en beuken. He- ker buiten en ook nog in het de nieuwe aanwas een plek. lemaal passend bij de ande- zonnetje. Het was een mooie Meer dan één antwoord was re bomen in Groenendaal. De dag om bomen te planten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.