Boomweggeefdagen

Afgelopen week was het begon van de lente. Dat valt meestal samen met de nationale boomplant dag, Sinds een jaar of 10 proberen wij de boomfeestveugde te vergroten door boompjes die we de hele winter verzamelen in de MEERgroen terreinen ter beschikking te stellen aan mensen die hun tuin of terrein natuurvriendelijk willen inrichten. Dit jaar stonden er op verschillende plaatsen zelfs 35.000 boompjes klaar en van af 18 maart gingen die in de aanbieding.Als enige tegenprestatie werd een donatie tbv van de herbouw van het bomenpad in de Heimanshof gevraagd. na een week waren er ca 3000 boompje op gehaald in de Haarlemmermeer en op 23 maart werd de eerst boomweggeefdag in Heemstede georganiseerd,waar ook 1000 boompjes weg gingen. En 1000 (plus 4000 van de Gemeente) werden erin een bosplantsoen verwerkt samen met een school.

Nog 5000 staan er gereserveerd voor iemand die een ha bos wil gaan aanleggen en de rest wordt gereserveerd voor de aanleg van een klimaat bos.

In dezelfde week werden ook de 80 fruitbomen in Houtwijkerveld en de 45 fruit bomen on het Kaageiland verzorgd met mest en een snoei beurt. Op de Kaag ook met medewerking van de lokale Willibrordus school.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.