Oogstfeesten en buren dagen

Eind september is de oogst tijd op z′n top. In deze periode proberen we op allerlei plaatsen middels boomgaarden tradities te ontwikkelen dat de buurt of naburige scholen daarvan genieten.Deze week hielden we zo′n feest in Heemstede op Meermond en in Amstelveen bij de spoorlijn ( gecombineerd met de nationale burendag), maar op op het Kaageiland en in de wijk Houtwijkerveld in Hoofddorp. Vooral op de Kaag waarde boomgaard al een jaar of 10 staat was de oogst ruim: meer dan 200 kilo.De andere boomgaarden zijn nog jonger met 2-3 jaar en leveren nog niet genoeg op naast de nieuwsgierige voorbijgangers die (meestal onrijpe) vruchten plukken ook nog over te houden voor appeltaarten en appelmoesfeesten. Maar als ze ouder zijn komt dat vanzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.