Bloemenweides aanleggen

Na de hectische en warme weken,keerden we deze weken terug naar normalere temperaturen en meer normale werkschema′s. Maandag dus weer gewoon naar het Wandelbos, waar ik deze week 2 wespen steken op liep van het zelfde nest waar een andere vrijwilliger vorige week 2 ernstige steken opliep,waar hij een week langs last van had. Maar het werk schoot wel lekker op. Ruim 30 % van het Oude wandelbos hebben we nu op orde.

Dinsdag en woensdag domineerden de bloemenweides het schema. In Floriande was een tractor van de gemeente bezig met maaien en frezen en op Houtwijkerveld hadden we zelf een aannemer ingeschakeld. Omdat de bloei daar ( door te arme grond) niet goed op gang kwam hebben we 80 m3 (!) compost extra laten aanrukken en infrezen. De grond was zo droog dat dat frezen nog nooit zo goed (en dus fijn) gebeurt was. En daarna nog voor 900 euro aan zaad erbij laten zaaien. Voor Overbos en Floriande ligt er ook nog voor €2500 aan zaad klaar, waarvan we hopelijk een flink deel kunnen factureren aan de aannemer die de schade door de aanleg van de hoogspanningslijn moet corrigeren.

En dan wacht er nog een zaai klusje in het Wandelbos waar een halve meter bagger op de hooistrook is aangebracht door het waterschap. Kijken of we de bloei daar ook op gang kunnen krijgen na het egaliseren van deze grond.

Dinsdag bleek ook dat het niet goed liep met de overdracht van de taken van de coördinator op Park2020. Er waren geen vrijwilligers en er was niet geoogst of aan het restaurant geleverd. In de loop van de week werd dat weer op orde gebracht.

Donderdag werd deels besteed aan het geven van een lezing over ons werk en het klimaatbos bij de KLM die een dag met 80-00 mensen willen komen bomen planten. De werk datum wordt oktober of november

Vrijdag werd besteed in Groenendaal: we hadden de keer hiervoor een zeer dikke eik ontdekt die helemaal verscholen stond in de esdoorns. Deze eik konden we bepalen op ca 250 jaar oud (met een omtrek van 510 cm). En we zagen met 9 mensen kans om 1 ha om de boom esdoornvrij te maken zodat hij beter in het zicht kwam. Zeer tevreden stemmend werk. Wat ook leuk was, dat de Heemsteedse kranten vol stonden van ons contract met de gemeente en de buren dag aankondiging van 23-9. En eindelijk gingen wandelaars in het bos ons (mede daarom) herkennen, En de pauzes hebben we besteed aan het maken van een plan om behalve esdoornopschot weg te werken ook nieuwe stinsen planten uit te zetten met scholen en wijk bewoners.

De week maakten we af met een werk dag op de spoorlijn in Amstelveen. Met 6 mensen kregen we za 200 m dijk op orde.Dat was ruim boven het gemiddelde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.