Heemsteder: 14-9-2016: Oogstfeest voorde hele buurt


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
14-9-16 Oogstfeest voor de hele buurt Heemstede – Op vrijdag 23 september organiseert de werkgroep Heemstede van de Stichting MEERGroen een oogstfeest. Het evenement vindt plaats op Park Meer- mond, ’s middags van 12.30 tot 15.00 uur. Het oogstfeest wordt georganiseerd in het kader van de Burendag. le- der is welkom het park aan het Spaarne te bezoeken. Bijzondere buurtbetrokken- Vlierbessen na een middagje heid uit zich in het bezoek oogsten in 2015. van leerlingen van de Val- kenburgschool die aan het er rondleidingen over Meer- begin van de middag in hun mond plaats om kennis te geadopteerde boomgaard maken met de vele speelmo- (geplant in 2014) het oogst- gelijkheden en de bijzonde- feest vieren. Ze gaan kijken re natuur van Meermond. Er of de bomen verzorgd moe- is koffie en thee of een fris- ten worden, maken kennis je. Kinderen kunnen spelen met geteeld en wild fruit en op aanwezige speeltoestel- gaan appelmoes koken. De len zoals de glijbaan, diverse fruitbomen op Meermond klimtoestellen en de kabel- zijn jong en dragen nog niet baan. Wie een kleedje mee- al te veel fruit. MEERĞroen brengt kan picknicken in de zorgt er daarom voor dat er picknickweide. Of je dwaalt fruit wordt aangevoerd vanaf door het wilgenlabyrint, wan- een van de 35 andere groe- delt in het moerassig gebied ne projecten die zij in beheer over het heksenpad of bouwt heeft. Wild fruit is op Meer- een hut voor een dag op het mond volop aanwezig in de speelhutten terrein. vorm van bramen en vlierbes- Afhankelijk van het weer sen. Ook minder bekend eet- starten de activiteiten vanuit baar fruit zoals duindoorns, de kantine van de gemeen- lijsterbessen en rozenbottels tewerf, of boven op het ter- hangt nu klaar voor de pluk rein aan het eind van de toe- (neem een emmertje mee). gangsweg naast de woon- Deze bessen zijn rauw niet schepen haven. lekker, maar kunnen na ko- U vindt Meermond aan de ken in een heerlijke jam, ge- Cruquiusweg 49 in Heemste- lei of kooksaus worden om- de, herkenbaar aan de hou- getoverd. Naast de al ge- ten vogelsculptuur bij de in- noemde activiteiten vinden gang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.